Tömegverekedés alakult ki a pályán a szlovák nézők között + videó

Mindössze negyedórányi játék után félbeszakadt a vasárnapi Spartak Trnava–Slovan Bratislava rangadó a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tizenegyedik fordulójában, miután a két együttes szurkolói a pályára berohanva csaptak össze egymással.

Magyar Nemzet
2021. 10. 18. 8:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szlovák Fortuna Liga tabellájának élén álló két klub drukkerei közötti ellenségeskedés nem új keletű, a rivalizálás már évtizedek óta tart. Vasárnap azonban odáig fajult a helyzet, hogy 0-0-s állásnál, a derbi 15. percében előbb a Slovan szurkolói, majd a Spartak fanatikusai is a pályára rohantak, és verekedés tört ki köztük. A játékvezető azonnal az öltözőbe küldte a játékosokat, közben az egyik, eszméletét vesztett nézőt a pályán kellett ellátni, később hordágyon vitték el őt.

A drukkereket idővel sikerült leterelni a pályáról, azonban a mérkőzés nem folytatódhatott, mert a pozsonyiaknak kijelölt lelátón nem csillapodtak a kedélyek, így a rendőrök végül teljesen kiürítették a vendégszektort.

A kialakult helyzet miatt a mérkőzést végül vasárnap nem fejezhették be, és egyelőre kérdéses, egyáltalán lejátsszák-e egy később kijelölt időpontban. A nagyszombatiak szeretnék folytatni, és úgy vélik, hogy mindkét fél hibás az esetben, ugyanakkor elhatárolódnak a verekedő drukkereiktől. A fővárosiak viszont kiálltak saját szurkolóik mellett, és elítélik a velük szemben tanúsított fellépést. Szerintük a hazai klub számlájára írhatóak a történtek, mivel a rendezőknek kellett volna megakadályozniuk a Spartak fanatikusainak átjutását a vendégszektorba, valamint azt is, hogy a nézők betörjenek a pályára.

A történtekről készült további felvételeket ITT láthatnak.

Borítókép: Összecsaptak a szurkolók a Spartak Trnava–Slovan Bratislava szlovák bajnoki mérkőzésen. Forrás: Youtube

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.