Üzenet Ronaldo kritikusainak: nézzék meg ezt a meccset!

Félidőben még 2-0-s hátrányban volt a Manchester United az Atalanta ellen tegnap este a Bajnokok Ligája F csoportjában, ám mégis nyert 3-2-re, a győztes találatot pedig – ki más? – Cristiano Ronaldo szerezte. A sokat kritizált portugál újra hős lett az Old Traffordon.

Magyar Nemzet
2021. 10. 21. 7:15
CRISTIANO RONALDO
Manchester, 2021. oktber 20. Merih Demiral, az Atalanta (b) s Cristiano Ronaldo, a Manchester United jtkosa a labdarg Bajnokok Ligja F csoportjnak harmadik forduljban jtszott Manchester United - Atalanta BC mrkzsen Manchesterben 2021. oktber 20-n. MTI/AP/Dave Thompson Fotó: Dave Thompson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha bárki kritizálni akarja Ronaldo munkamennyiségét vagy hozzáállását, csak nézze meg ezt a meccset, mennyit futott, és mennyire nagyszerű volt a kapu előtt – emelte ki Ole Gunnar Solskjær, a Manchester United vezetőedzője a nagy fordítás után, amely a portugál támadó 81. percben szerzett góljával csúcsosodott ki.

Az előzmény az volt, hogy bár Ronaldót messiásként várták vissza a Manchester Unitednél, a Juventustól való nyári hazatérésével sem javult a csapat eredményessége. A Premier League-ben csupán hatodik az együttes, a BL-ben pedig a Young Boys elleni váratlan vereség után csak egy kiszenvedett győzelme volt a Villareal ellen.

Sokan Ronaldót tették felelőssé a vártnál gyengébb játék miatt, mondván, a United szinte mínusz egy emberrel futballozik, mert neki nem kell védekeznie, csak a góllövésre koncentrál, ami összességében a csapat rovására megy. Az Atalanta ellen Solskjær szerint az ellenkezője bizonyosodott be:

– Örültem, ahogy a csapat élére állt. Azt kértem tőle, hogy fussa be a területeket, helyezze nagyobb nyomás alá a védőket. Hazai pályán játszottunk, és szerettük volna magunk mögé állítani a közönséget. Ronaldo mindent megtett, amit egy középcsatár megtehetett. Vezette a letámadási vonalat és védekezett. A góllövés pedig az, amihez a legjobban ért.

Tegyük hozzá, félidőben nagy bajban volt a United. Az Atalanta két helyzetből két gólt szerzett, a „vörös ördögök” pedig elpuskázták a lehetőségeiket. Korábban sosem volt a csapat hazai BL-meccsen kétgólos hátrányban a szünetben.

Hallani lehetett füttyszót is az elégetetlen szurkolóktól, akik azonban a sérülése után a második meccsén a második góljával visszatérő szépítő találata után belehajszolták a Unitedet a fordításba.

– Rashford nagyon fontos játékosunk, és Harry Maguire ösztönös befejezése is kellett, noha tőle nem a gólokat várjuk el – méltatta a csapat másik két gólszerzőjét is Solskjær. – Vannak pillanatok, amikor a szurkolók is maguk alá kerülnek, de nem hagyták magukra a játékosokat, hitet adtak nekik. Az éneklő lelátó a legjobb dolog a világon.

Solskjær állását is megmenthette az MU győzelme, ugyanis a csapat az Atalanta elleni találkozó előtt lejátszott hét tétmeccséből négyet elveszített, és az újabb vereség igen kellemetlen helyzetbe hozta volna a norvég edzőt. A felvetésre, miszerint érte fordított az együttes, kissé ingerülten reagált:

– Ne kezdjük ezt, ne becsüljük alá a játékosokat! – jelentette ki Solskjær. – Ők a legszerencsésebb fickók a világon, mert a Manchester United játékosai lehetnek. Fiúk és lányok milliói álmodoznak ugyanerről.

Ez persze igaz, mindenesetre furcsa válasz született a kérdésre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.