A US Open-negyeddöntős ellen búcsúzott Fucsovics Márton

Fucsovics Márton három játszmában vereséget szenvedett a holland Botic van de Zandschulp ellen a stockholmi ATP 250-es tenisztornán, így már csak egy feladata maradt az idén: a Davis-kupa.

Magyar Nemzet
2021. 11. 10. 18:38
Hungary's Marton Fucsovics returns the ball to Serbia's Novak Djokovic (not pictured) during their men's singles tennis match on day two of the ATP Paris Masters at The AccorHotels Arena in Paris on November 2, 2021. (Photo by Christophe ARCHAMBAULT / AFP) Fotó: AFP/Christophe ARCHAMBAULT
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két olyan játékos találkozott a stockholmi ATP 250-es tenisztorna második fordulójában, aki idén először jutott el Grand Slam-negyeddöntőbe: Fucsovics Márton Wimbledonban, a holland Botic van de Zandschulp a US Openen menetelt, s mindkettejüket csak a későbbi tornagyőztes (Djokovics, illetve Medvegyev) állította meg.

Svédországban a magyar játékos számított esélyesebbnek, hiszen kettejük közül Fucsovicsot emelték ki a főtáblán, méghozzá a hetedik helyen. Egymás ellen viszont még nem volt korábbi tapasztalatuk, ami nem véletlen: a holland játékos idén, huszonhat évesen tört be először a legjobb száz közé a világranglistán, ahol jelenleg a 61. pozícióban jegyzik; a három évvel idősebb Fucsovics a 40. helyen áll.

A stockholmi találkozó első breakjét a magyar teniszező érte el, azonban előnyét nem tudta végigvinni a játszmában, amelyet végül tie breakben Van de Zandschulp nyert meg.

A második szettben ismét Fucsovics vette el korán ellenfele adogatását, és ezúttal sikerrel megvédte breakelőnyét a játszma végéig.

A döntő játszma is szoros küzdelmet hozott. Mindkét oldalon akadtak breaklehetőségek, de ezekkel egyik játékos sem tudott élni, egészen az utolsó pillanatig: amikor Van de Zandschulp elvette Fucsovics adogatását, azzal már egyben a meccslabdát értékesítette.

A negyeddöntőben a második kiemelt kanadai Félix Auger-Aliassime vagy a szerb Filip Krajinovics lesz a holland játékos ellenfele, míg Fucsovics számára az egyéni tornákat tekintve véget ért a 2021-es versenyév. Azonban egy fontos feladat, a november végi Davis-kupa még vár rá, ahol Magyarország csoportellenfele Ausztrália és Horvátország lesz.

Stockholmi ATP 250-es torna, 2. forduló

Van de Zandschulp (holland)–Fucsovics (magyar, 7.) 7:6, 3:6, 7:5

Borítókép: Fucsovics Márton (Fotó: AFP/Christophe Archambault)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.