Baba, majd ismét olimpia – így készül tokiói bronzérmesünk

Lejárt Kovács Sarolta szabadsága, a Tokióban bronzérmet szerzett öttusázó mégsem kezdi meg a felkészülést a következő idényre; örömteli okból: gyereket vár. Úgy tervezi, a párizsi olimpiára visszatér, de már csak arra, tehát az ő pályafutását már nem érinti a sportág reformja, mégis felháborodott a hír hallatán, hogy a lovaglást másik sportágra cserélik.

Magyar Nemzet
2021. 11. 08. 14:45
KOVÁCS Sarolta
Kovács Sarolta Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az olimpia után hosszú szabadságot kaptam, csak a múlt héten kellett jelentkeznem a klubomnál. Ezt meg is tettem, de bejelentettem, hogy a következő idényt versenyzés szempontjából kihagyom, mert május közepén kisbabánk születik – nyilatkozta az MTI-nek az Alba Volán harmincéves világbajnoka. Hozzátette: az öttusába mindenképp visszatér, hiszen a szülés után még két éve marad, hogy felkészüljön a párizsi olimpiára.

A sportágat sokkoló döntésről, amely szerint a 2024-es játékok után a lovaglást kiveszik a tusák közül, markáns véleményt fogalmazott meg.

– Bár engem versenyzőként valószínűleg ez már nem érint, mégis felháborít a nemzetközi szövetség hirtelen jött határozata, több más társamhoz hasonlóan én is aláírtam a lovaglás melletti kiállást. Kedvenc számom volt ez a tusa, és arra is emlékszem, kisgyerekként nagyon vártam, hogy végre lovagolhassak. Most pedig az egyesületnél a kicsinyeken látom, mennyire szeretnének már lovagolni, vagy aki már lovagol, nagyon élvezi – mesélte Kovács Sarolta, aki amíg teheti, minden délután lejár az egyesületbe, könnyű edzésekkel tartja magát formában. Lőni és futni tud, és jelenlétével is segíti a társak és a fiatalabbak felkészülését.

Borítókép: Kovács Sarolta a tokiói bronzéremmel (Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.