Bölöni László és Thomas Doll nevét dobták be a DAC új edzőjeként

A Dunaszerdahely a hét végén hazai pályán 3-1-re kikapott a nyolcadik Szeredtől, s visszacsúszott az 5. helyre a szlovák labdarúgó-bajnokságban. Németh Antal vezetőedző állásába került az újabb kudarc. Lehetséges utódjaként Bölöni László és Thomas Doll nevét is bedobták a szlovákiai sajtóban.

Magyar Nemzet
2021. 11. 09. 18:04
null
20210921 labdarugas Thomas Doll Fotó:Dömötör Csaba Fotó: Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értékelhetetlen. A magyar válogatott így jellemezte a DAC teljesítményét a Szeredtől elszenvedett 3-1-es vereség után. Erre juthattak a csallóközi klub vezetői is, kedden ugyanis felmentették állásából Németh Antal vezetőedzőt.

A 47 éves szakember 2020 júniusban Bernd Storck segítőjeként érkezett a klubhoz. A német tréner távozása után, idén áprilisban vette át a csapat irányítását, megbízott edzőként az előző évad végéig. Az 2021–2022-es idény előtt új, egyéves szerződést írt alá. Németh Antalnak a DAC – volt – az első felnőttcsapata, nos, nem tudott megbirkózni a feladattal. Összesen 23 tétmérkőzésen (19 a Fortuna Ligában, 2 az Európa-konferencialigában, 2 a Szlovák Kupában) irányította a sárga-kékeket, 11 győzelem, 5 döntetlen és 7 vereség a mérlege.

„A következő napokban a csapat edzéseit a stáb további tagjai fogják vezetni, együttműködve a somorjai partnerklubunk edzőivel, Michal Kuruc vezetésével. Az új vezetőedző személyéről később adunk tájékoztatást” – írja a DAC honlapja.

A pozsonyi Új szó azt írja, három szakember van versenyben a DAC vezetőedzői posztjáért. Az egyik Bölöni László, aki legutóbb a Panathinaikoszt irányította, a másik az NB I-ben jó szezont futó Kisvárda jelenlegi trénere, a portugál Joao Janeiro, a harmadik pedig a Ferencváros korábbi mestere, Thomas Doll.

Utóbbi nem szeptember végén arról beszélt, szívesen vállalna ismét munkát, lehetőleg Magyarországon, mert hamarosan megszületik a kisfia, s nem szeretne messze költözni. Dunaszerdahely közelebb van Budapesthez, mint Debrecen. Doll logikus választás lenne, de legalábbis jó tipp.

Borítókép: Thomas Doll az egyik jelölt (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.