időjárás 19°C Hella 2022. május 27.
logo

Cristiano Ronaldo megszenvedheti az új edző érkezését

Magyar Nemzet
2021.11.26. 16:54
Cristiano Ronaldo megszenvedheti az új edző érkezését

Hamarosan kinevezheti új vezetőedzőjét az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Manchester United. A poszt várományosa a német Ralf Rangnick, akinek érkezése Cristiano Ronaldo jövőjére is nagy hatással lehet.

Ralf Rangnick érkezését a Manchester Unitedhez tényként kezeli az angol sajtó, ám a hivatalos bejelentés még várat magára. A hírek szerint azért, mert Rangnick és jelenlegi klubja, a Lokomotiv Moszkva között nyáron kötött szerződés felbontása némi időbe telik. 

Az orosz csapat sportágfejlesztési vezetője már közben megegyezhetett a Uniteddel, ahol átmeneti jelleggel, az idény végéig veheti át az Ole Gunnar Solskjær távozása után megüresedett vezetőedzői posztot, majd nyártól két évig klubtanácsadóként tevékenykedne Manchesterben.

Rangnick rengeteg tapasztalattal rendelkezik, német klubok sokaságánál fordult meg, valamint az ő nevéhez fűződik a Red Bull csapatainak felvirágoztatása Ausztriában, az Egyesült Államokban és Németországban is.

A 63 éves szakember korábban az olasz élvonalban szereplő AC Milan vezetőedzői posztjára is esélyes volt, azonban a 2019/20-as idény végén az olaszok kitartottak végül akkori trénerük, Stefano Pioli mellett, aki azóta is irányítja az együttest. Bár Rangnick nem kötött ki végül a piros-feketéknél, a futballal kapcsolatos elképzeléseiről azért szót ejtett a La Gazetta dello Sport hasábjain. A 2020 nyarán készült cikkből kiderült, Zlatan Ibrahimović és Simon Kjaer sem járt volna jól a német érkezésével.

– Nem az én stílusom erőltetni a 38 éves futballisták játékát. Nem azért, mert nem elég jók – Ibra mindenképpen az –, hanem inkább értéket akarok teremteni, tehetségeket nevelni. Szerintem kevés értelme van Ibrára vagy Kjærre építeni. Persze ez csak az én véleményem.

Rangnick hozzátette, az Atalantát viszont csodálja.

– A fiatal játékosok gyorsabban tanulnak. Mindössze harminc kilométer távolságra van a Milantól a jó példa, vagyis az Atalanta. A Milanhoz képest harmadannyi a költségvetésük, mégis előtte végeznek a tabellán. Okosan fektetnek be, az övéké az egyik legjobb utánpótlásbázis Európában.

Ralf Rangnick. Fotó: EPA/Clemens Bilan

Amint az az interjúból kiderült, a német edző nem támogatja a tapasztalt játékosok szerepeltetését, legyen akár a világ leghíresebb labdarúgóiról is szó. 2016-ban Lionel Messiről és Cristiano Ronaldóról is azt nyilatkozta, hogy már túl öregek. Az argentin akkor 29, a portugál 31 éves volt. Öt évvel később Rangnick minden bizonnyal az egyik „öreg”, Ronaldo edzője lesz a Manchester Unitednél. A Vörös Ördögök legnagyobb sztárja 36 esztendős, kérdéses, mennyire fogja magát megérteni az új mesterével.

Közben az is kiderült, nemcsak a MU támadójának, hanem a Premier League többi szereplőjének is fejtörést okozhat Ralf Rangnick érkezése. Honfitársa és egyben a rivális Liverpoolt irányító Jürgen Klopp így nyilatkozott a fejleményekről:

– Sajnos egy jó edző érkezik Angliába a Manchester Unitedhez. Sok tapasztalata van, a semmiből épített fel két klubot. A Manchester United játéka ezentúl szervezett lesz. Ez nyilvánvalóan nem jó hír a többi klub számára – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a szakember. 

Rangnick mindenesetre nagy fába vágja a fejszéjét, amennyiben tényleg az angol rekordbajnok mestere lesz, hiszen egy gödörben lévő, a tabella nyolcadik helyén álló együttest vesz át, amelyre ráadásul két rangadó vár a folytatásban: vasárnap a Chelsea otthonába látogat (17.30, tv: Spíler 1), jövő csütörtökön pedig az Arsenalt látja vendégül.

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/Biel Alino)