Megdöbbent a vezetés: Tomori Zsuzsanna lemondta a vb-részvételt

Tomori Zsuzsanna lemondta a szereplést a december 1-jén rajtoló spanyolországi női kézilabda-világbajnokságon.

Magyar Nemzet
2021. 11. 17. 11:46
TOMORI Zsuzsanna
Kumamoto, 2019. december 3. Tomori Zsuzsanna (k) és a montenegrói Ema Ramusovic (j) a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságon játszott Montenegró - Magyarország mérkőzésen Kumamotóban 2019. december 3-án. A magyar válogatott 25-24-re kikapott Montenegrótól. MTI/EPA/Jamamura Hirosi Fotó: Jamamura Hirosi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg a Bajnokok Ligájában címvédő norvég Vipers Kristiansandban szereplő Tomori Zsuzsanna döntését szerdán a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) adta hírül, és a közleményből kiderül, hogy az átlövő hivatalos indoklás nélküli bejelentése váratlanul érte az MKSZ vezetését.

– Sajnáljuk, hogy Zsuzsa éppen két héttel a torna rajtja előtt jutott erre az elhatározásra, reméljük, nyomós oka van rá. Természetesen az új olimpiai ciklus első világversenyén nélküle is az a célja a csapatnak, hogy minél eredményesebben szerepeljen, és elkezdje az építkezést a párizsi ötkarikás játékokra, illetve a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra – fogalmazott Kirsner Erika, az MKSZ alelnöke a szövetség honlapján.

Nem sokkal később  Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány már több információval szolgált. A szakvezető a hírrel kapcsolatban azt mondta az M1 aktuális csatornának, hogy Tomori Zsuzsanna döntése csak a vb-re vonatkozik, amelyet több ok miatt hozott meg a játékos. 

– Kimerültnek érzi magát, összeszedett egy apró sérülést, pluszban náthás is, és úgy érzi, hogy most nem tudna száz százalékig segíteni a válogatottnak – árulta el Golovin Vlagyimir, aki elismerte, hogy nehéz lesz pótolni a védelem egyik oszlopát, de a szakmai stábbal már gondolkodnak a lehetőségeken.

A 34 éves Tomori Zsuzsanna 2006-ban mutatkozott be a nemzeti csapatban és azóta 191 mérkőzésen lépett pályára, tagja volt a 2008-as pekingi olimpián negyedik, illetve a 2012-es Európa-bajnokságon bronzérmes együttesnek is, ahogy az idei tokiói játékokon hetedik gárdának is a vezéregyénisége volt. Tomori idén nyáron köszönt el a Siófoktól, s szerződött a Bajnokok Ligájában címvédő norvég Vipers Kristiansand együtteséhez.

 A magyar válogatott jövő hétfőn kezdi meg a felkészülését, majd jövő csütörtökön utazik Franciaországba, ahol pénteken és vasárnap két felkészülési mérkőzést vív a házigazdákkal, s azokat követően indul a világbajnokság helyszínére.

A 32 csapatos világbajnokságon válogatottunk az E csoportban szerepel, Llíriában a német, a cseh és a szlovák nemzeti csapattal együtt. A csoportok első 3-3 helyezettje jut be a középdöntőbe, ahol négy hatos csoportban játszanak a résztvevők. 

Borítókép: Tomori Zsuzsanna a 2019-es vb-n is ott volt a magyar válogatottban, itt Montenegró ellen tör kapura Fotó: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.