Nagyon fájdalmas véget ért a második felvonás

A Davis-kupa világdöntőjében, Magyarország és Ausztrália párharcában Fucsovics Márton döntő szett tie breakben kapott ki Alex de Minaurtól.

Magyar Nemzet
2021. 11. 27. 15:58
FUCSOVICS Márton
Fucsovics Márton formája hagy némi kívánnivalót maga után Fotó: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piros Zsombor váratlan bravúrja után úgy léphetett pályára a nála hat hellyel magasabban rangsorolt ausztrál éljátékos, Alex de Minaur ellen, hogy győzelemmel a Magyarország–Ausztrália párharcot is eldöntheti a Davis-kupa világdöntőjének D csoportjában.

A két teniszező első egymás elleni meccsét De Minaur kezdte jobban, az első szettben háromszor is elvette Fucsovics adogatását. A magyar játékos kétszer még visszajött breakhátrányból, harmadszorra már nem tudott.

A második játszma egészen más képet mutatott: Fucsovics végig magabiztosan tartotta a szerváját, és rendszeresen nyomás alá helyezte Démon becenevű ellenfelét. A magyar éljátékos végül két breakkel, 6:2-es szettel harcolta ki a döntő játszmát.

A harmadik szett kezdéseként mindketten elvették ellenfelük adogatását, utána pedig már hagyományosabb ütemben haladtak fej fej mellett, egészen 5:5-ig. Akkor viszont két Fucsovics-hiba és két De Minaur-bravúr breakhez vezetett, az ausztrál a meccsért adogathatott. Sőt, meccslabdáig is eljutott, de Fucsovics hárította azt, és nagy küzdelemben kiharcolta a tie breaket.

A mérkőzést eldöntő játékot azonban Fucsovics lába már nem bírta, és ez a párharcról döntő páros előtt a legkevésbé sem biztató jel.

Davis-kupa, világdöntő, D csoport

Magyarország–Ausztrália 1-1

Piros Zsombor–John Millman 4:6, 6:4, 6:3

Alex de Minaur–Fucsovics Márton 7:5, 2:6, 7:6

Borítókép: Fucsovics Márton (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.