Van Gaal kerekesszékből irányíthatja csapatát a keddi mérkőzésen

Louis van Gaal szövetségi kapitány balesetet szenvedett, ennek ellenére sem szeretné kihagyni a holland labdarúgó-válogatott keddi, sorsdöntő világbajnoki selejtezőjét Norvégia ellen.

Magyar Nemzet
2021. 11. 15. 14:37
World Cup Qualification: Training Dutch national team
epa09583239 Dutch soccer National team's coach Louis van Gaal in a cart during a training session at the KNVB Campus in Zeist, the Netherlands, 15 November 2021. The Dutch national team is preparing for the World Cup qualifying match against Norway in Zeist. EPA/Koen van Weel Fotó: Koen van Weel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Louis van Gaal átmenetileg kerekesszékbe kényszerült, miután csapata vasárnapi edzése után balesetet szenvedett. A holland válogatott szövetségi kapitánya a játékosaival és az edzői stáb többi tagjával biciklivel tért vissza a szálláshelyükre, azonban elcsúszott, amikor leállította a kerékpárját. Ráesett a csípőjére, ami miatt kórházba került, ahonnan már azóta kiengedték.

– Louis nem tud járni, jelenleg kerekesszékre van szüksége a mozgáshoz – nyilatkozta az ESPN NL-nek a válogatott szóvivője. – De mindent megtesz azért, hogy ott lehessen a holnapi mérkőzésen.

A hollandok utolsó világbajnoki selejtezője nagy jelentőséggel bír, hiszen még nem kvalifikálták magukat a katari vb-re. Szombaton szinte már a kezükben érezhették a repülőjegyet a játékosok, azonban kétgólos előnyt hagytak veszni Montenegró otthonában, a 2-2-es döntetlen pedig nem volt elég számukra a továbbjutáshoz. Kedden Norvégia ellen legalább egy pontot kell szerezniük, hogy a G csoport élén végezzenek, és ezáltal egyenes ágon kijussanak. Csoportmásodikként pótselejtezőre kényszerülnének. Jelenleg húsz ponttal elsők, Törökország és Norvégia 18-18 ponttal követi őket.

Nem véletlen tehát, hogy Van Gaal nem szeretné kihagyni a kulcsfontosságú összecsapást. Eltökéltségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a csapat hétfői edzését egy golfkocsiban ülve ő vezényelte, miközben Henk Fraser másodedző kormányzott.

A 70 éves szakember nem először került ilyen helyzetbe: a 2007/08-as idényben az AZ Alkmaar vezetőedzőjeként is kerekesszékben ülve figyelte játékosai teljesítményét a pálya széléről, miután eltörte a bokáját és a szárkapocscsontját.

Borítókép: Louis van Gaal egy golfkocsiból figyelte a holland válogatott edzését (Fotó: EPA/Koen van Weel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.