A BL-csoportgyőzelem kapujában a magyar csapat

A Falco KC Szombathely 89-83-ra győzni tudott a görög AEK Athén vendégeként kedden a férfikosárlabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 14. 21:25
© Unger Tamás
Falco Kc -AEK Athen, kosárlabda, bajnokokligája, 20211006, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Fotó: Vas Népe/Unger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodszor is legyőzte az AEK Athént a Falco a férfikosárlabda Bajnokok Ligájában. A két gárda októberi összecsapását 83-78-ra nyerte a szombathelyi csapat az Arena Savariában, főként Perl Zoltán 21 pontjának köszönhetően.

A keddi esti, athéni felvonáson a Falco az első negyed végére tizenegy pontos előnyre tett szert, a második negyedben azonban feljavult a hazai együttes, és a nagyszünetre négy pontra csökkentette hátrányát.

A harmadik szakaszban fej fej mellett haladtak a csapatok, a Falco nem tudott ellépni riválisától, ám a vezetést sem adta át riválisának. Az utolsó negyed elején a görögök egy pontra zárkóztak fel, ám 67-66 után a Falco percei következtek, a szombathelyieknek sikerült 7-8 pontos előnyt kiharcolniuk, amivel a záró dudaszóig jól gazdálkodtak.

A vasiak már biztosan folytathatják a csoportkör után is BL-szereplésüket, ha pedig jövő szerdán hazai pályán, a lett Riga ellen is győznek, akkor a négyes első helyen zárnak, és egyenesen a legjobb tizenhat közé kerülnek.

Bajnokok Ligája, 5. forduló, D csoport

AEK Athén (görög)–Falco KC Szombathely 83-89 (15-26, 23-16, 23-23, 22-24)

A magyar csapat legjobb dobói: Váradi 20 pont, Perl 18, Benke, Barac 15-15.

Borítókép: A Falco a hazai siker után Athénban is legyőzte a görög riválist (Fotó: Vas Népe/Unger Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.