Brazília és Argentína a Nemzetek Ligájában? Nem elképzelhetetlen!

Tíz dél-amerikai ország válogatottjával egészülhet ki a Nemzetek Ligája mezőnye, amennyiben megvalósul az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elképzelése.

Forrás: Nemzeti Sport2021. 12. 17. 20:16
NEYMAR; Montiel, Gonzalo
Rio de Janeiro, 2021. július 11. Az argentin Gonzalo Montiel (j) és a brazil Neymar a Copa America dél-amerikai labdarúgó-bajnokság döntõjében a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2021. július 10-én. Az argentin válogatott 1-0-ra gyõzött Brazília ellen. MTI/EPA/Andre Coelho Fotó: Andre Coelho
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UEFA pénteki közlése szerint a két szervezet tárgyalásokat folytat az együttműködésről – ezzel is közvetítve a nemzetközi szövetség (FIFA) felé véleményüket a kétévenkénti vb-rendezésről.

Az UEFA és a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség, a CONMEBOL a héten együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy nem támogatja Gianni Infantino FIFA-elnök nagyszabású, a versenynaptár megreformálásáról szóló tervét. Azt is közölték, hogy még nem született konkrét döntés az összevont Nemzetek Ligájáról.

A sajtó szerint ugyanakkor – amennyiben sikerül megegyezni – a tíz dél-amerikai válogatott 2024-től csatlakozhatna az NL-hez. A terv az, hogy a hat legjobb csapat az A divízióba kerülne – amelyben a következő kiírásban a magyarok is szerepelnek –, a maradék négy pedig a B-be.

A két szervezet szerdán jelentette be, hogy június 1-jén Londonban megrendezi a „döntő döntőt” (Finalissima), az Európa-bajnok olasz és a Copa América-győztes argentin válogatott összecsapását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.