Csercseszov az első számú jelölt a Fradi vezetőedzőjeként

Érthetően továbbra is foglalkoztatja a drukkereket, ki követheti Peter Stögert a Ferencváros vezetőedzőjeként. Bejelentésre a Honvéd elleni szombati meccs előtt nem számíthatunk, a jelöltek köre egy fővel bővült (inkább csak blöffszerűen), ami azt valószínűsíti, az orosz válogatott korábbi szövetségi kapitány, Sztanyiszlav Csercseszov lehet a befutó.

Magyar Nemzet
2021. 12. 15. 17:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ilyen az üzlet, a döntéseket, bármilyen irányúak is, el kell fogadni. A jövő? Valami felmerülhet egy hét, egy hónap, egy év múlva. Meglátjuk” – Peter Stöger így kommentálta menesztését a vezető osztrák napilapnak, a Kronen Zeitungnak nyilatkozva. A Fradi-szurkolók utólag sem zárják a szívükbe ezért a mondatért az osztrák edzőt, mi több, igazolva látják bírálatukat, hiszen, lám, Stögernek csupán üzlet (s az sem jól vezetve…) volt a Fradi.

Hétfőn, Stöger felmentésének napján két lehetséges jelölt neve bukkant fel a sajtóban: az ukrán Viktor Szkripniké, aki az ukrán Zorja Luhansz vezetőedzője, valamint az orosz Sztanyiszlav Csercseszové, aki éveken át az orosz válogatott szövetségi kapitánya volt.

Egy szerb portál, a Mozzartsport.com ugyan bedobta Marko Nikolics, a korábbi fehérvári tréner nevét, de információink szerint ez végképp kacsa, aminek csak az az alapja, hogy a szerb edző októberig Oroszországban, a Lokomotív Moszkva edzőjeként dolgozott.

Az ugyanis továbbra is tartja magát, hogy valószínűleg keletről érkezik az új edző. Jelen állás szerint tűnik a befutónak. Akiről előrebocsáthatjuk, legalább olyan igényekkel léphet fel, mint Szergej Rebrov, mármint, amikor a szerződése meghosszabbítása volt a tét.

A Nemzeti Sport telefonon utolérte a szigorúságáról közismert orosz szakvezetőt, aki pókerjátékosként aligha állná meg a helyét, hiszen a következő szavakkal hárította el az érdeklődést: 

– Nem tudok erről mit mondani. Ha bármi konkrétum lesz, szívesen beszélek, most nincs miről. Ha nem haragszanak, mennem kell, éppen esküvőre készülök.

Ha semmi alapja nem lenne Csercseszov hírbe hozásának, akkor aligha így felel.

Még egy jelöltet megemlíthetünk, Eusebio Di Francescót, akit a nyáron már összeboronáltak a Fradival, amikor a klub Rebrov utódját kereste. Utólag könnyű azt mondani, az olasz maestróval jobban járt volna az FTC, mint Stögerrel. Di Francesco a nyáron végül a Veronával kötött kétéves szerződést, erősen kérdéses, ezt felbontaná-e a Fradi kedvéért, avagy fogalmazhatunk úgy is, sokba kerülne a magyar címvédőnek, ha ki kellene vásárolnia az olasz edzőt.

Borítókép: Csercseszov amondó, várjunk még a konkrétumokkal (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.