Egy robbanás miatt őrizetbe vették a Ferrari egykori pilótáját

A nimes-i helyettes ügyész tájékoztatása szerint a Formula–1-ben 1989 és 2001 között 202 futamon részt vevő Jean Alesit őrizetbe vette a franciaországi Avignon rendőrsége, miután hétfőn délután maga jelentkezett a kapitányságon, mert egy építőipari cég irodájánál történt robbanás kapcsán a testvérét letartóztatták – számolt be róla a Nemzeti Sport.

Forrás: Nemzeti Sport2021. 12. 21. 17:40
Alesi, Jean
Spielberg, 2015. június 20. Jean Alesi volt francia Forma-1-es versenyzõ a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának keretén belül megrendezett Legendák Futama nevû verseny edzésén a spielbergi Red Bull pályán 2015. június 20-én. (MTI/EPA/Erwin Scheriau) Fotó: Erwin Scheriau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hétfő délután őrizetbe vettük Jean Alesit, mert a gyanú szerint robbanószerrel történt visszaélésben érintett – közölte kedden a nimes-i ügyész, Antoine Wolff az AFP hírügynökséggel.

Francia sajtóhírekre hivatkozva a Nemzeti Sport azt írja, december 18-án egy avignoni építőipari cég irodájának épületénél kisebb bomba robbant, amely személyi sérülést nem, csak kisebb anyagi kárt okozott. A bombát december 18-án este ismeretlenek helyezték el az épületnél, amely aztán fel is robbant, majd az ismeretlenek egy BMW-vel elhajtottak a helyszínről. 

Szemtanúk vallomása alapján a rendőrség hamar megtalálta az autót, amelyet egy Vaucluse megyében működő cégnél regisztráltak, s Jean Alesi testvére, José használta.

A 13 évig tartó F1-es pályafutása során egy győzelmet arató Alesi még hétfőn maga jelentkezett a rendőrségen, miután a testvérét letartóztatták az eset miatt, ám távozni már nem engedték, őt is őrizetbe vették.

 – Alesi bevallotta, hogy fiával és egy barátjával ő ült az autóban, és maga helyezte el sógora cégénél az általa Olaszországban vásárolt „nagy méretű tűzijátékot”, és nem gondolta volna, hogy ekkorát fog robbanni és ilyen károkat okoz majd – mondta el Wolff ügyész, aki szerint Alesi ezzel csak szerette volna megviccelni a sógorát.

– Elég szkeptikus vagyok az este tízkor végrehajtott tréfák természetét illetően, főleg amikor annak alanya nem is tud róla – tette hozzá Wolff.

A rendőrség azt is közölte, hogy Alesi fiát és az autóban ülő harmadik személyt is őrizetbe vették, amíg az ő szerepüket is tisztázzák.

Borítókép: Jean Alesi 2015-ben (Fotó: MTI/EPA/Erwin Scheriau)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.