Győzelemmel búcsúztatta az évet Szabics Imre csapata

A negyedik fogadta az ötödik helyezettet a Fehérvár–Mezőkövesd találkozón az NB I 17. fordulójában szombat este. A hazaiak örülhettek a végén, Szabics Imre csapata 1-0-s győzelmet aratott.

Magyar Nemzet
2021. 12. 18. 21:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddig szereplés és az év utolsó bajnokija előtti helyezés a Mezőkövesdet tehette elégedettebbé, Supka Attila együttese talán erőn felül teljesítve vonulhat téli szünetre a „felsőházban”, Fehérváron ugyanakkor senki sem lehet boldog amiatt, hogy nem a dobogóról várja a jövő évi folytatást az együttes.

Szabics Imre csapatának már csak ezért is illett bizonyítania az évzárón, és ennek megfelelően elsősorban a szélekre támaszkodva, támadószellemben lépett pályára a hazai csapat. A két szélen Ivan Petrjak és dolgát és Hangya Szilveszter is segítette a védővonalból felfutva.

Nagy helyzete Dárdainak akadt az első félidő feléhez érve, amikor a szélről középre betörve lőtt, de odalett a helyzet. A meccs kezdeti szakaszában abszolút a Fehérvár dominált, az első félidőben 59 százalékban birtokolta a labdát, de a szünet előtt már a Mezőkövesd is eljutott néhányszor az ellenfél kapuja elé.

Hiába veszélyeztettek ekkor a vendégek, a Fehérvár éppen akkor szerzett gólt, amikor visszaesett a játéka: Petrjak szabadrúgása után Stopira tette tovább a labdát a vendégek kapuja előtt, végül Kenen Kodro fejelt gólt a 42. percben – 1-0.

Fordulás után gyorsan eldőlhetett volna a találkozó, hiszen az 51. percben Kodro már a második gólját szerezte meg. Mégsem lett 2-0 az állás, mert a VAR közbeszólt: hosszas vizsgálat után kiderült, hogy Petrjak lesen volt a beadása előtt, amelyből a gól született, így visszavonták a találatot.

Az Athletic Bilbaótól szerződtetett Kodro 11 bajnokin így is kilenc gólt és egy gólpasszt számlál a Fehérvár mezében.

A Mezőkövesd a 82. percben járt a legközelebb az egyenlítéshez, amikor Stopira fejjel mentett Drazsics elől, de a labda épp Cseri elé került, aki azonnal lőtt, Kovács kapus pedig vetődve a kapufára tolta a labdát. Ez a bravúr is kellett a Fehérvár győzelméhez, de Szabics Imre együttese végül szépen búcsúzott a szurkolóitól hazai pályán.

Supka Attila kezdeti lendülete elfogyott a Mezőkövesd élén, amely a legutóbbi öt fordulóban csak az utolsó helyezett Gyirmótot tudta legyőzni, és harmadszor szenvedett vereséget.

Borítókép: Kenan Kodro gólöröme (Forrás: Facebook.com/molfehervarfc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.