Hatalmas gólt rúgott válogatottsági és gólrekorder játékosunk + videó

Női labdarúgó-válogatottunk kedden Kisvárdán 4-2-re legyőzte az ukrán együttest a világbajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, ezzel a riválist megelőzve feljött a B csoport harmadik helyére.

Magyar Nemzet
2021. 12. 01. 9:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán válogatott a mostani összetartása előtt nevezte ki új szövetségi kapitányát, azt a Lluis Cortezt, aki az előző szezon végén Bajnokok Ligája győzelemig vezette a Barcelona női csapatát. Az ukránok legutóbb Skóciában lépek pályára, ahol 1–1-es döntetlent értek el.

Együttesünk a válogatottsági és gólrekorder Vágó Fanny találataival alig több mint tíz perc alatt 2-0-ra elhúzott – játékosunk második találta hatalmas gól volt szabadrúgásból –, a félidőben pedig már 3-0-ra vezetett. Fordulás után aztán sokáig nem változott az állás, majd a hajrában az ukránok két gólt szerezve közelebb férkőztek, de Németh Loretta a 87. percben bebiztosította a csapatunk sikerét.

Vágó Fanny a válogatottban már 67 találatnál jár, a szabadrúgásgóljáról pedig elmondta, hogy az „árnyéksorfallal” sokat gyakorolja.

Margret Kratz szövetségi kapitány pedig így értékelt:

– Mindenképpen meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést és az első húsz-harminc percben kiválóan játszott a csapat, letámadtunk és ezt egy nálunk a FIFA-világranglistán tizenegy hellyel előrébb álló csapat ellen. Bátrak voltunk és frissen futballoztunk. Nagy lépés előre, hogy egy, a harmadik kalapból sorsolt csapat ellett sikerült nyernünk. A második félidőben néhány gyenge pontunk azért kirajzolódott, de azt is tartsuk észben, hogy kétszer is sérülés miatt kellett cserélnem. Annak ellenére, hogy ilyenkor kissé megbomlott a rend, a lányok harcoltak tovább.

Válogatottunk szeptember közepén hazai pályán Skóciától 2-0-ra, majd Spanyolországtól 7-0-ra kapott ki, aztán októberben Glasgow-ban 2-1-re maradt alul a skótokkal szemben, illetve 7-1-re nyert Tórshavnban a Feröer-szigetek vendégeként. A magyar csapat legközelebb április 8-án a Feröer-szigetek válogatottját fogadja.

Női világbajnoki selejtező, 5. forduló, B csoport: Magyarország–Ukrajna 4-2 (3-0). Gólszerző: Vágó (1-0) a 3., Vágó (2-0) a 11., Zeller (3-0) a 30., Apanascsenko (3-1) a 71., Himics (3-2) a 81., Németh L. (4-2) a 87. percben.

A csoport másik mérkőzésén: Spanyolország–Skócia 8-0 (3-0).

Az állás: 1. Spanyolország 15 pont/5 mérkőzés, 2. Skócia 10/5, 3. Magyarország 6/5, 4. Ukrajna 4/4, 5. Feröer-szigetek 0/5. A csoportból az első jut ki a vb-re, a második helyezett a pótselejtezőben folytatja szereplését.

Borítókép: Vágó Fanny (10-es) kétszer is bevette az ukránok kapuját (Forrás: MLSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.