Cáfolják Milák Kristóf halaszthatatlan tüdőműtétjét

Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke szerint téves információk láttak napvilágot olimpiai bajnokunkról.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Hírszolgálat2021. 12. 01. 12:17
Milák Kristóf a második helyen végzett 100 pillangón a 2017-es hazai rendezésű úszó vb-n Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tény és való, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónknak, Milák Kristófnak hosszabb ideje vannak a légzésével kapcsolatos egészségügyi panaszai, amelyeket orvosolni kell, abból viszont semmi sem igaz, hogy a magyar sport büszkeségére halaszthatatlan tüdőműtét várna. A kedden megjelent megtévesztő és megalapozatlan híreket az SzPress Hírszolgálatnak adott rövid nyilatkozatában cáfolta meg Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke.

tévesen kilátásba helyezett tüdőműtétjéből, amelynek már a kimondása is félelmet keltő, semmi sem igaz. Sportvezetői és emberi kötelességem, hogy erről a közvéleményt tájékoztassam, és újabb találgatásoknak az elejét vegyem. A helyzet távolról sem ilyen súlyos, arról a panaszról viszont, amit valójában és mielőbb meg kell szüntetni, egyedül Milák Kristóf számolhat be, feltéve, hogy a tájékoztatást szükségesnek tartja – hangsúlyozta az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Wladár Sándor.

Mint ismeretes, a 200 méteres pillangóúszás világbajnoki címvédője és világcsúcstartója nemrégiben másodszor is megfertőződött a Covid-vírussal, Annak ellenére, hogy gyakorlatilag tünetmentes, nem edzhet együtt a válogatott csapattársaival, így a december 16-án kezdődő rövidpályás világbajnokságon sem állhat rajthoz, amelynek a versenyek történetében először Abu-Dzabi ad otthont.

Borítókép: Milák Kristófnak vannak egészségügyi panaszai (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.