José Mourinhót nagyon elszomorította szeretett csapata

Nehéz meccsnek ígérkezett a címvédő számára, könnyű lett belőle: az Internazionale simán verte José Mourinho csapatát, az AS Romát.

Magyar Nemzet
2021. 12. 04. 19:50
AS Roma vs SSC Napoli
epa09543941 Roma's coach Jose Mourinho reacts during the Italian Serie A soccer match AS Roma vs SSC Napoli at Olimpico stadium in Rome, Italy, 24 October 2021. Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MEO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ugyan csak két évet töltött az Inter kispadján, José Mourinho és a milánói egyesület neve örökre összeforrt, amikor 2010-ben első és máig egyetlen olasz csapatként az Internazionale véghez vitte a triplázást (bajnok cím, Olasz Kupa, Bajnokok Ligája) a portugál mesterrel a kispadon.

Mourinho a tökéletes idény után távozott, de később többször is hangsúlyozta, hogy szívében őrzi az Intert. Hogy a Roma edzőjeként mennyire készült szentimentálisan az Inter elleni bajnokira, arra legfeljebb tippelni lehet, ugyanis Mourinho lemondta a meccs előtti szokásos sajtótájékoztatót.

Az viszont a meccsen kiderült, hogy Edin Džeko tiszteli korábbi csapatát, bár erről a bizonyítékról Mourinho igazán lemondott volna. A bosnyák támadó, aki nyáron hat, Rómában eltöltött év után tette át a székhelyét Milánóba, lehajtott fejjel nyugtázta, hogy bevette korábbi klubja kapuját.

Eddigre azonban a legkínosabb gólját már megkapta a Roma: Hakan Çalhanoğlu szögletből tekert a hazaiak kapujába. A török futballista annyira felbátorodott a sikeres trükkön, hogy később újra megpróbálta, de ekkor már üggyel-bajjal felszabadított a hazai védelem.

Még az első félidőben megszületett a harmadik Inter-gól is: Alessandro Bastoni beadása után Denzel Dumfries érte el.

A második félidőben már egyik csapat sem pörgött igazán, nem is esett újabb találat. Sima győzelmével az Inter (37 pont) tartja a lépést a városi rivális AC Milannal (38), de a Napoli mindkét milánói csapatot visszaelőzheti, ha legyőzi az Atalantát a forduló másik rangadóján.

Borítókép: José Mourinho nem lehetett elragadtatva csapata játékától (Fotó: EPA/Alessandro Di Meo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.