időjárás 1°C Pál 2022. January 25.
logo

Limitálták a Bundesliga-mérkőzésekre beengedhető nézők számát

Forrás: MTI
2021.12.02. 18:20
Limitálták a Bundesliga-mérkőzésekre beengedhető nézők számát

Legfeljebb 15 ezer néző vehet részt a labdarúgó Bundesliga mérkőzésein a koronavírus negyedik hullámával küzdő Németországban.

A kormánytagok és a tartományi vezetők részvételével folytatott csütörtöki tárgyaláson született döntés eredményeként a járványhelyzet miatt a kültéri eseményeken a lelátó 30–50 százalékát tölthetik fel, ám maximum 15 ezer szurkoló vehet részt a sporteseményeken. A beltéri rendezvények esetén a felső határ ötezer drukker lesz.

Az orrot és szájat takaró maszk viselése kötelező lesz, emellett csak a beoltottak vagy a koronavírusos megbetegedésből felépültek vehetnek részt az eseményeken. Ezeken felül egy friss teszteredmény opcionálisan a belépési feltételek közé tartozhat.

Zárt kapus találkozók, sőt akár a mérkőzések elhalasztása is a lehetséges forgatókönyvek közé tartozik majd a különösen magas fertőzöttségi arányú régiókban.

Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke kedden úgy fogalmazott: azt szeretné, ha a tartomány futballmérkőzéseit az év végéig zárt kapuk mögött rendeznék a koronavírus-járvány ismételt terjedése miatt.

A címvédő és listavezető Bayern München csak 25 százalékos kapacitással tölthette meg stadionját a múlt szombati, Bielefeld elleni mérkőzésen.

Borítókép: A Bayern München stadionjában jó ideig nem lesz telt ház (Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images)