időjárás -3°C Timót 2022. January 24.
logo

Már fogadni sem érdemes arra, hogy kirúgják a BL-győztes edzőt

Magyar Nemzet
2021.12.02. 12:41 2021.12.02. 14:58
Már fogadni sem érdemes arra, hogy kirúgják a BL-győztes edzőt

A három éllovas, a Chelsea, a Manchester City és a Liverpool egyaránt idegenben győzött az angol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának szerdai mérkőzésein. A Liverpool a városi derbin nyert az Everton vendégeként, a hírek szerint megpecsételve egykori mestere, Rafa Benítez sorsát, akivel a Vörösök 2005-ben a Bajnokok Ligájában diadalmaskodtak. Steven Gerrard először szenvedett vereséget az Aston Villa menedzsereként.

Simán, sallangmentesen nyert a Liverpool a Goodison Parkban. A hazaiak 2-0-s hátrányban szépítettek, amire azonban másik két góllal felelt a városi rivális, s győzött 4-1-re.

A mérkőzés végén az Everton szurkolói a vezetőség távozását követelték.

Tehát nem csupán, sőt talán nem is elsősorban a vezetőedző, Rafa Benítez, hanem az elnök lemondását követelik. Ám a legritkább esetben ez a forgatókönyv, sokkal valószínűbb, hogy a vezetők a tréner feláldozásával próbálnak idő nyerni.

Nyolc mérkőzés óta nyeretlenül

Kétségtelen, hogy a spanyol szakember helyzete menthetetlennek tűnik. Az Everton elvesztette legutóbbi három mérkőzését, s ha még messzebb tekintünk, akkor legutóbb szeptember 25-én nyert meccset, az azóta lejátszott nyolc bajnoki mérlege hat vereség, két döntetlen, s a csapat visszacsúszott a tizenötödik helyre.

– Hinnem kell abban, hogy jóra fordulnak a dolgok. Meggyőződésem, hogy jól fogunk szerepelni az idény második felében, de el kell kezdenünk meccseket nyerni, hogy meg tudjuk őrizni a hitünket. Azt a formát várom a bajnokság második részében, ahogy az idényt kezdtük, amikor az összes játékos rendelkezésére állt – mentegette magát Benítez.

A fogadóirodáknál azonban nagyon alacsony oddsot adnak a menesztésére (4 fontra 7-et fizetnek), azaz azt valószínűsítik, hogy kirúgják. Ha így lesz, akkor egykori csapata adta meg neki a kegyelemdöfést, amellyel 2005-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Grealish visszatért, Gerrard kikapott

Nehezebben, egyaránt 2-1-re nyert a Chelsea és a Manchester City a Watford, illetve az Aston Villa ellen. Pep Guardiola együttesének vendégjátéka előzetesen Jack Grealish miatt volt érdekes, a válogatott labdarúgó most először szerepelt korábbi együttese ellen. A helyi szurkolók nem ellenségesen, hanem szeretettel fogadták, a klub összeállítást készített legszebb alakításaiból – persze még az Aston Villa játékosaként.

Grealish csak az utolsó percekre szállt be csereként, tehát nem ő – hanem Rúben Dias és Bernardo Silva gólja – okozta az Aston Villa vesztét, amelynek edzőjeként Steven Gerrard most először szenvedett vereséget. Kollégája, Pep Guardiola azzal vigasztalta, hogy az egekbe magasztalta, szinte egyedül őt megnevezve a feladat próbájaként, amin – akin – túl kellett jutniuk.

Infarktusos mérkőzés

A Chelsea watfordi meccsét szomorú közjáték szakította meg a 12. percben fél órára: az egyik néző szívinfarktust kapott és orvosi ellátásban részesítették a lelátón. A meccs csak azután folytatódott, hogy a szurkoló állapota stabilizálódott. A Chelsea-t ez sem zökkentette ki a nyugalmából, 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

Csütörtök estére két meccs maradt, a jelenleg csupán tizedik Manchester United az Arsenalt fogadja.

Premier League, 14. forduló:

Southampton–Leicester City 2-2

Watford–Chelsea 1-2

West Ham United–Brighton 1-1

Wolverhampton Wanderers–Burnley 0-0

Aston Villa–Manchester City 1-2

Everton–Liverpool 1-4 

Leeds United–Crystal Palace 1-0

Newcastle United–Norwich City 1-1

csütörtökön játsszák:

Tottenham–Brentford 20.30

Manchester United–Arsenal 21.15

Az élcsoport:

1. Chelsea                     33 pont

2. Manchester City     32

3. Liverpool                 31

4. West Ham               24

5. Arsenal                    23

6. Wolverhampton     21

Borítókép: Rafa Benítez nem tudja megállítani az Everton mélyrepülését