Már fogadni sem érdemes arra, hogy kirúgják a BL-győztes edzőt

A három éllovas, a Chelsea, a Manchester City és a Liverpool egyaránt idegenben győzött az angol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának szerdai mérkőzésein. A Liverpool a városi derbin nyert az Everton vendégeként, a hírek szerint megpecsételve egykori mestere, Rafa Benítez sorsát, akivel a Vörösök 2005-ben a Bajnokok Ligájában diadalmaskodtak. Steven Gerrard először szenvedett vereséget az Aston Villa menedzsereként.

Magyar Nemzet
2021. 12. 02. 12:41
Rafa Benítez
Everton's Spanish manager Rafael Bentez reacts during the English Premier League football match between Everton and Liverpool at Goodison Park in Liverpool, north west England on December 1, 2021. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: Paul ELLIS / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Simán, sallangmentesen nyert a Liverpool a Goodison Parkban. A hazaiak 2-0-s hátrányban szépítettek, amire azonban másik két góllal felelt a városi rivális, s győzött 4-1-re.

A mérkőzés végén az Everton szurkolói a vezetőség távozását követelték.

Tehát nem csupán, sőt talán nem is elsősorban a vezetőedző, Rafa Benítez, hanem az elnök lemondását követelik. Ám a legritkább esetben ez a forgatókönyv, sokkal valószínűbb, hogy a vezetők a tréner feláldozásával próbálnak idő nyerni.

Nyolc mérkőzés óta nyeretlenül

Kétségtelen, hogy a spanyol szakember helyzete menthetetlennek tűnik. Az Everton elvesztette legutóbbi három mérkőzését, s ha még messzebb tekintünk, akkor legutóbb szeptember 25-én nyert meccset, az azóta lejátszott nyolc bajnoki mérlege hat vereség, két döntetlen, s a csapat visszacsúszott a tizenötödik helyre.

– Hinnem kell abban, hogy jóra fordulnak a dolgok. Meggyőződésem, hogy jól fogunk szerepelni az idény második felében, de el kell kezdenünk meccseket nyerni, hogy meg tudjuk őrizni a hitünket. Azt a formát várom a bajnokság második részében, ahogy az idényt kezdtük, amikor az összes játékos rendelkezésére állt – mentegette magát Benítez.

A fogadóirodáknál azonban nagyon alacsony oddsot adnak a menesztésére (4 fontra 7-et fizetnek), azaz azt valószínűsítik, hogy kirúgják. Ha így lesz, akkor egykori csapata adta meg neki a kegyelemdöfést, amellyel 2005-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Grealish visszatért, Gerrard kikapott

Nehezebben, egyaránt 2-1-re nyert a Chelsea és a Manchester City a Watford, illetve az Aston Villa ellen. Pep Guardiola együttesének vendégjátéka előzetesen miatt volt érdekes, a válogatott labdarúgó most először szerepelt korábbi együttese ellen. A helyi szurkolók nem ellenségesen, hanem szeretettel fogadták, a klub összeállítást készített legszebb alakításaiból – persze még az Aston Villa játékosaként.

Grealish csak az utolsó percekre szállt be csereként, tehát nem ő – hanem Rúben Dias és gólja – okozta az Aston Villa vesztét, amelynek edzőjeként Steven Gerrard most először szenvedett vereséget. Kollégája, Pep Guardiola azzal vigasztalta, hogy az egekbe magasztalta, szinte egyedül őt megnevezve a feladat próbájaként, amin – akin – túl kellett jutniuk.

Infarktusos mérkőzés

A Chelsea watfordi meccsét szomorú közjáték szakította meg a 12. percben fél órára: az egyik néző szívinfarktust kapott és orvosi ellátásban részesítették a lelátón. A meccs csak azután folytatódott, hogy a szurkoló állapota stabilizálódott. A Chelsea-t ez sem zökkentette ki a nyugalmából, 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

Csütörtök estére két meccs maradt, a jelenleg csupán tizedik Manchester United az Arsenalt fogadja.

Premier League, 14. forduló:

Southampton–Leicester City 2-2

Watford–Chelsea 1-2

West Ham United–Brighton 1-1

Wolverhampton Wanderers–Burnley 0-0

Aston Villa–Manchester City 1-2

Everton–Liverpool 1-4 

Leeds United–Crystal Palace 1-0

Newcastle United–Norwich City 1-1

csütörtökön játsszák:

Tottenham–Brentford 20.30

Manchester United–Arsenal 21.15

Az élcsoport:

1. Chelsea                     33 pont

2. Manchester City     32

3. Liverpool                 31

4. West Ham               24

5. Arsenal                    23

6. Wolverhampton     21

Borítókép: Rafa Benítez nem tudja megállítani az Everton mélyrepülését

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.