időjárás 3°C Adél 2022. January 29.
logo

Messi lobbija hatásos lehet, Lewandowski megkapja az Aranylabdát?

Magyar Nemzet
2021.12.01. 13:58 2021.12.01. 14:36
Messi lobbija hatásos lehet, Lewandowski megkapja az Aranylabdát?

Pascal Ferré, az Aranylabdát megalapító sportlap, a France Football főszerkesztője nem tartja kizártnak, hogy Robert Lewandowski utólag megkapja a 2020-as elismerést.

Rengeteg szurkoló, volt futballisták és szakértők két egymás utáni évben, 2020-ban és 2021-ben is Robert Lewandowskinak ítélték volna oda az Aranylabdát, azonban a Bayern München gólgyárosa mindkét alkalommal lemaradt az elismerésről. Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a díjátadót, az idei Aranylabdát pedig hétfőn Lionel Messi kapta meg.

A Paris Saint-Germain futballistája köszönőbeszédében nem felejtette el megemlíteni a második helyen végzett lengyel játékost, sőt, mondhatjuk lobbit indított el azért, hogy Lewandowskinak adják át a neki járó Aranylabdát: – Mindenki tudja és egyetért abban, hogy te voltál a győztes a tavalyi évben. Úgy gondolom, a France Footballnak oda kellene adnia neked a 2020-as Aranylabdát. Megérdemled, hogy neked is legyen otthon egy belőle – jelentette ki Messi.

A hétszeres győztes argentin szavai eljutottak az Aranylabdát megalapító France Football lap főszerkesztőjéhez is. Pascal Ferré a német Watsonnak adott nyilatkozatában nem zárta ki, hogy Lewandowskit utólag megjutalmazzák.

– Amit Messi mondott Lewandowskiról, az kedves és okos gondolat volt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nem kell elsietnünk ezt a döntést. Elgondolkodunk rajta, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk az Aranylabda odaítélésének hagyományait sem, hiszen az egész voksoláson alapul.

Borítókép: Robert Lewandowski a díjátadó ünnepségen (Fotó: EPA/YOAN VALAT)