Novak Djokovics csapata vár a magyarokat nehezen legyőző horvátokra

Ezúttal is a világelső, Novak Djokovics volt a kulcsfigura: a 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező mindkét mérkőzését megnyerte a Kazahsztán elleni párharc során, ezzel Szerbia 2-1-re diadalmaskodott, és a döntőbe jutásért a magyar válogatott korábbi csoportellenfele, Horvátország vár rá a Davis-kupában.

Magyar Nemzet
2021. 12. 02. 8:50
null
Novak Djokovic of Serbia in action during the Davis Cup Finals 2021 Quarter Final match between Serbia and Kazakhstan at Madrid Arena pabilion on December 01, 2021 in Madrid, Spain. (Photo by Oscar Gonzalez/NurPhoto) (Photo by Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Oscar Gonzalez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovicsra mindig lehet számítani, ha a hazájáról van szó, a szerb nem ismer lehetetlent. Az igazat megvallva, tegnap nem szembesült lehetetlen küldetéssel a 20-szoros Grand Slam-bajnok. Jóllehet, korábban, a párharc első mérkőzésén Mihail Kukuskin négy mérkőzéslabdát hárítva győzte le Miomir Kecmanovicsot, tehát Djokovics tarthatta életben a szerb továbbjutási reményeket. Ez sikerült is neki. 

Előbb Alekszandr Bublik ellen diadalmaskodott két sima szettben (6:3, 6:4), majd a párosban is odatette magát. A Golubjov, Nedovjeszov kettős ellen Nikola Cacics partnereként egy újabb sikernek volt a részese. Fordulatos, három szettes meccsen aratott győzelemmel ért véget a szerb–kazah párharc. 

Szerbia a döntőbe jutásért a magyar válogatottat a csoportkörben 2-1-re legyőző Horvátország ellen lép majd pályára. A másik ágon Németország várja ellenfelét a legjobb négy között: Alexander Zverevék a svéd–orosz párharc továbbjutójával játszanak. 

Borítókép: nem meglepetés, Novak Djokovics volt a szerbek vezére (Fotó: NurPhoto via AFP/Oscar Gonzalez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.