Balhé az MLSZ-ben, Fehér Csaba kiteregette a szennyest

Viharos körülmények között távozott a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szakmai igazgatói posztjáról Fehér Csaba – tudta meg a Nemzeti Sport. A korábbi 41-szeres válogatott védő azt mondja, az ő szemében elveszítette a szakmai tekintélyét az MLSZ sportigazgatója, Barczi Róbert, akivel komoly konfliktusa támadt, ez vezetett a szakításhoz.

Magyar Nemzet
2022. 01. 22. 9:20
Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fehér Csaba azon kevesek közé tartozik a magyar labdarúgásban, akik játékosként külföldön szerzett tapasztalataikat idehaza edzőként igyekeznek kamatoztatni, s ami külön örvendetes, az utánpótlásképzésben. A 46 éves szakember játékosként 41-szeres magyar válogatott, s külföldön is megállta a helyét. A PSV Eindhovennel a Bajnokok Ligájában szerepelt, a NAC Breda történetének pedig emblamatikus alakja, hiszen nála csak négyen játszottak több meccset a holland klub színeiben.

Eredményes pályafutása tartással is felvértezte, elvtelen kompromisszumokat – miként anno Újpestre hazatérve is bizonyította – nem köt. Éppen ezért nem mente bele abba sem, hogy közös megegyezéssel váljon el az MLSZ-től, inkább lemondott a végkielégítésről, csak hogy elmondhassa a véleményét. Ritka az effajta kitárulkozás a magyar futballban.

– Amikor megbeszéltük, hogy eljövök, a sportigazgató javasolta, hogy egyeztessük, ki mit kommunikál ebben az ügyben, de akkor is ragaszkodtam hozzá: szeretném azt mondani, amit gondolok – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Fehér Csaba. – A közös megegyezéssel végkielégítés is járt volna, de ezt az ezzel járó előre egyeztetett kommunikáció miatt köszönettel visszautasítottam, 

a végkielégítés összegénél többet ér nekem, hogy elmondhassam, miért állítottak fel.

Az egykori jobbhátvéd beismerte, valóban megesett, hogy nem követte a sportigazgató utasításait, ami az egyik indoka volt a távozásának, ugyanakkor gyorsan hozzátette, „ha valaki másfél éve azt mondja nekem, hogy Barczi Róbert utasításai szerint kell működtetnem az utánpótlás-válogatottakat, be sem teszem a lábam a szövetségbe”.

Fehér Csaba több konfliktusra is kitér az idézett cikkben, ezek közül az utolsó csepp a pohárban szerinte az volt, amikor a sportigazgató arra kérte, hogy egyeztessen a „befolyásos szülőkkel” az utánpótlás-válogatottaknál alkalmazott válogatási elvekről. Ezt ő visszautasította, mert szerinte egy átlagos utánpótlásedzőnek sem szabadna szakmai kérdéseket a szülőkkel megvitatni, egy MLSZ-alkalmazottnak meg főleg nem.

– Barczi Róbert elment helyettem, és utólag azt gondolom, ez volt az a pont, amikor minden tekintélyét elveszítette a szememben, a munkakapcsolatunk valóban megromlott. Legközelebb csak akkor beszéltünk, amikor elküldött – árulta el Fehér.

A Nemzeti Sport megszólaltatta a sportigazgató Barczi Róbertet is, aki közleményben reagálva elmondta: az MLSZ egy munkahely, amelynél a feladatok értékelését nem a nyilvánosság előtt kell elvégezni. Tavaly ősszel írásban jelezték Fehér Csabának, mi az, ami nem működik, és mivel ezekben nem történt előrelépés, váltásra volt szükség, ugyanakkor Barczi a Fehér által megfogalmazott indokokat komolytalannak minősítette. Végezetül – némi iróniával fűszerezve – hozzátette, szerinte Fehér Csaba értéke a magyar labdarúgásnak, és reméli, más szerepkörben ezt bizonyítani is tudja.

Fehér Csaba további észrevételei, a magyar futball fejlesztése érdekében megfogalmazott javaslatai a Nemzeti Sport teljes cikkében olvashatók.

Borítókép: Fehér Csaba (Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.