Kényelem helyett félelem, repülő helyett inkább busz

A norvég férfikézilabda-válogatott megtagadta, hogy közös járaton repüljön az orosz csapattal a magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság kassai helyszínéről Pozsonyba. Nem sportdiplomáciai okokból, hanem mert félnek a Covidtól.

Magyar Nemzet
2022. 01. 18. 17:40
null
Norway's Alexander Christoffersen Blonz (L) and Russia's Dmitry Zhitnikov vie for the ball during the Men's European Handball Championship preliminary round match between Norway and Russia in Kosice, Slovakia on January 15, 2022. (Photo by PETER LAZAR / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A norvégok azért döntöttek úgy, hogy inkább busszal utaznak Kassáról a torna egyik középdöntő-csoportjának otthont adó szlovák fővárosba, mert az orosz kézilabdázók közül Jevgenyij Dzjomin, Andrej Verescsagin és Danyiil Siskarjov koronavírustesztje is pozitív lett.

A norvég válogatott azon kevés csapatok egyike, amelynek egyetlen játékosa sem fertőződött meg az Európa-bajnokság felkészülési szakaszában.

Érdekesség, hogy a két csapat a pályán már találkozott egymással, a F csoport rangadóját 23-22-re az oroszok nyerték, így ők  visznek magukkal két pontot a középdöntőbe, a norvégok egyet sem.

A középdöntőben Oroszország és Norvégia mellé Spanyolország, Németország és Lengyelország csatlakozik. A norvégokra a németek frászt hozzák, hiszen náluk öt játékosról derült ki frissen, hogy megfertőződtek koronavírussal.

Borítókép: A csoportkörben a pályán találkoztak a norvégok és az oroszok (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.