időjárás 25°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

Gulyás Gergely: Holnaptól csak magyar rendszámmal lehet kedvezményes áron tankolni a benzinkutakon

Meccslabdáról, egy húszéves amerikaitól kapott ki a címvédő

Magyar Nemzet
2022.01.21. 11:44 2022.01.21. 13:12
Meccslabdáról, egy húszéves amerikaitól kapott ki a címvédő

Az ausztrál Ashleigh Barty könnyedén győzött az Australian Open harmadik fordulójában, az olasz szépség, Camila Giorgi ellen bő egy órát töltött a pályán. Nehezebb dolga volt a négyszeres Grand Slam-győztes japán Oszaka Naominak. Ő több mint kétszer annyi időt töltött a pályán, mint a világelső, és nem is tudott nyerni az orosz származású, amerikai Amanda Anisimova ellen, pedig fogadóként volt két meccslabdája.

A világelső ausztrál Ashleigh Barty a hazai közönség támogatását élvezve simán hozta az első szettet az olasz Camilla Giorgi ellen. A 6:2 tökéletesen jellemezte a játék képét. Bartynak egyszer gyűlt meg az adogatójátékával, igaz, akkor nagyon szenvedett: 0-40-ről kellett megmentenie a szerváját, de ebben nem volt hiba, a kétszeres Grand Slam-bajnok, de Melbourne-ben eddig legfeljebb az elődöntőig jutó Barty simán nyerte az első játszmát.

Camila Giorgi (Fotó: EPA/Dave Hunt)

A folytatás valamivel kiegyenlítettebb játékot hozott, de csak 2:2-ig. Ekkor az olasz elbizonytalanodott a saját adogatójátékában, és nem tudott kikecmeregni a hullámvölgyből, már csak egy játékot nyert a meccsen. Barty bő egy óra alatt 6:2, 6:3-ra győzött, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.  

Ashleigh Barty (Fotó: EPA/Dave Hunt)

Az Australian Open címvédője, a Melbourne-ben és a US Openen egyaránt kétszer diadalmaskodó korábbi világelső japán Oszaka Naomi alaposan megszenvedett a WTA-ranglista 60. helyén álló orosz származású, de az Egyesült Államokban született Amanda Anisimova ellen. 

Oszaka nem védi meg a címét (Fotó: AFP/William West)

A húszéves amerikai 2019-ben a Roland Garros történetének legfiatalabb elődöntőse volt, Oszaka nem számíthatott könnyű mérkőzésre. Ez be is igazolódott. Ugyan az első szettet Oszaka 6:4-re nyerte, de a folytatásban a fiatalabb ellenfele 6:3-mal kiegyenlített. A döntő szettben fej fej mellett haladtak a felek, 5:4-nél Anisimova szervajátékánál Oszaka meccslabdához jutott, de nem tudta értékesíteni. A találkozó tie breakben dőlt el, ebben Anisimova volt a jobb, a húszéves amerikai kiejtette az Australian Open címvédőjét.

Australian Open, harmadik forduló: Barty (ausztrál, 1.)–Giorgi (olasz, 33.) 6:2, 6:3, Anisimova (amerikai)–Oszaka (japán, 14.) 4:6, 6:3, 7:6.

Borítókép: Az amerikai fiatal búcsúztatta a címvédőt az Australian Openen (Fotó: AFP)