A McLaren a Red Bull helyett Vettelék példáját követte

Bemutatta narancssárga alapon világoskék és fekete elemekkel díszített idei Formula–1-es versenyautóját pénteken a McLaren-istálló.

Forrás: MTI2022. 02. 12. 9:14
MCL36 2022_BAT branded
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A wokingi alakulat versenygépén, az MCL36-on – akárcsak az egy nappal korábban bemutatott Aston Martinon – szemmel láthatóak a szabályváltozások miatti különbségek, így az egyszerűsített első és hátsó szárny, valamint a nagyobb, 18 col átmérőjű kerekek. Ezt támasztották alá James Key technikai igazgató szavai is, aki kijelentette, büszkék arra, hogy egy igazi autót tudtak prezentálni.

– Ezt az autót visszük Barcelonába! Igen, elrejtettünk rajta néhány dolgot nyilvánvaló okok miatt, hiszen vannak érzékeny területek, de ezeket látni fogjuk, ha már körözünk az autóval.

Andreas Seidl arról beszélt, a gárda célja, hogy újra versenyben legyen a futamgyőzelmekért és a világbajnoki címért. Hozzátette ugyanakkor, hogy a realitás talaján kell maradniuk, mert ehhez még sok mindenben előre kell lépniük.

– A legfontosabb, hogy továbbra is építkezzünk és megtartsuk a pozitív dolgokat – húzta alá a csapatfőnök.

 

Az előző idényben a konstruktőri vb-pontversenyben negyedik McLaren változatlan pilótafelállással, a brit Lando Norrisszal és az ausztrál Daniel Ricciardóval vág neki a rekordot jelentő 23 futamból álló, március 20-án Bahreinben rajtoló új idénynek.

Korábbi autóbemutatók: Haas, Red Bull, Aston Martin

Borítókép: Az MCL36 (Forrás: McLaren)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.