Ancelotti mehet, Pochettino jöhet a Real Madridhoz?

Sorban állnak a kérők Mauricio Pochettinóért: a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzőjét a Manchester United mellett állítólag a Real Madrid is megszerezné.

Magyar Nemzet
2022. 02. 22. 15:03
Paris Saint-Germain vs Real Madrid
epa09760243 PSG’s head coach Mauricio Pochettino reacts during the UEFA Champions League round of 16, first leg soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid in Paris, France, 15 February 2022. EPA/Ian Langsdon Fotó: Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mauricio Pochettino kelendő „árucikk” az edzőpiacon. A hírek szerint a jelenleg futó idény előtt a Tottenham Hotspur és a Real Madrid is megpróbálkozott a megszerzésével, azonban egyik klubnak sem sikerült elcsábítani a Paris Saint-Germain élére 2021 januárjában kinevezett vezetőedzőt.

A londoni együttes azóta már megtalálta a maga menedzserét Antonio Conte személyében, s bár a spanyolok tavaly júliusban újra kinevezték Carlo Ancelottit – aki a 2013/14-es kiírásban megnyerte a Bajnokok Ligáját a Reallal – úgy tűnik, nekik még ezek után is Pochettinóra fáj a foguk.

Ancelotti szerződése 2024 nyaráig szól, de a Marca arról számolt be, hogy már az idény végén távozhat a szakvezető. Mindezt annak ellenére, hogy a királyi gárda a La Liga tabellájának élén áll, illetve januárban a spanyol szuperkupát is elhódította. 

Madridban azt szeretnék, ha a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodna a csapat, amennyiben ez idén nem sikerülne, az könnyen Ancelotti állásába kerülne. 

A Real egyelőre versenyben van a trófeáért, de a Paris Saint-Germain elleni nyolcaddöntő első mérkőzését – nem túl meggyőző játékkal – 1-0-ra elveszítette.

Mbappé kulcsszerepet játszhat

és a Real Madrid évek óta flörtöl egymással, azonban a spanyolok eddig nem tudtak megegyezni a Paris Saint-Germainnel a támadó átigazolásáról. A francia labdarúgónak viszont az idény végén lejár a szerződése, így megnyílhat az út a várva várt transzfer előtt.

Annak ellenére, hogy még nem a Real Madrid játékosa, Mbappé szerepet játszhat az edzőkérdésben, ugyanis 23 éves csatár szoros kapcsolatot alakított ki Pochettinóval Párizsban, ez alapján a Marca arra következtet, Florentino Pérez klubelnök az argentin edző megszerzésére fog törekedni.

Nem a spanyol topcsapat az egyetlen, amely alkalmazná Pochettinót, a Manchester United továbbra is trénert keres az átmeneti jelleggel kinevezett Ralf Rangnick helyére, és az angolok nem is rejtették véka alá, hogy a PSG mestere a kívánságlistájukon szerepel. Ha az ő szerződtetése mégsem jönne össze, az Ajaxot irányító Erik ten Hag kerülhet képbe.

Borítókép: Előttem az utódom? Mauricio Pochettino (balra) és Carlo Ancelotti (Fotó: EPA/Ian Langsdon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.