Bemutatta a Red Bull, mivel verné végig a mezőnyt idén

A Formula–1-es istállók közül másodikként, szerdán a Red Bull leplezte le 2022-es versenyautóját, amely az RB18 névre hallgat.

Magyar Nemzet
2022. 02. 09. 18:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Max Verstappennek tavaly sikerült megtörnie hibridérára jellemző dominanciáját, amikor az egész évi csatározást követően világbajnok lett. A holland pilóta idén is hasonló babérokra törne, és szerdán az is kiderült, a Red Bull milyen autóval segítené őt hozzá ehhez.

Az osztrák istálló ugyanis lerántotta a leplet 2022-es versenygépéről. Az RB18-ról képek és videók sokaságát osztották meg, ugyanakkor Christian Horner csapatfőnök azt már hetekkel ezelőtt felfedte, hogy egyes részleteket megtartanak maguknak, így a vetélytársak csak a február 23-i barcelonai kollektív teszten láthatják az új autót teljes pompájában. 

– Szerintem az összes bemutatós kép erőteljesen Photoshopolt a Formula–1-ben – mondta korábban Horner a RacingNews365-nek adott interjújában.

Tehát nincs más lehetőségünk, mint megelégedni egyelőre az agyonmódosított fényképekkel, amelyet a bikák a nyilvánosság elé tártak (ezek alább, galéria formájában megtekinthetők). Az autó festése nem sokban változott az eddig megszokotthoz képest, és bár a Honda 2021-ben elköszönt a Formula–1-től, továbbra is a japán motorgyártó erőforrásai hajtják a Red Bullt, amely tavalyi versenyzőpárosával, a mexikói Sergio Pérezzel és a holland Max Verstappennel áll idén is rajthoz. Utóbbi, a világbajnoki címvédő így nyilatkozott a bemutatón:

– Feltöltődtem, készen állok rá, hogy újra versenyezzek. Jól érzem magam, fontos, hogy fizikailag az ember felkészült legyen, főleg amikor az új szabályok miatt minden megváltozik körülötte. Egyelőre nem tudjuk, hogy mire számíthatunk az autótól, kíváncsi vagyok, milyen lesz majd először kihajtani vele a pályára. Ebben az idényben a legnagyobb kihívást az új szabályok jelentik, szükségünk lesz némi időre, míg hozzászokunk az új autókhoz. Ezúttal nem fog olyan egyszerűen menni, mint amikor csak beugrottunk az előző évi autónk továbbfejlesztett változatába – magyarázta a 24 éves versenyző, aki felszabadultan vág neki az új idénynek. – Nem érzek magamon nyomást. Azt fogom tenni, amit eddig is, nem gondolom, hogy bármi okom is lenne változtatni. Türelmetlenül várom már, hogy kigurulhassak az RB18-cal a bokszutcából – tette hozzá Verstappen, aki a korábban megszokott 33-as helyett idén a címvédőnek kijáró 1-es rajtszámmal indul, mondván, ki tudja, lesz-e még lehetősége a későbbiekben erre.

 

Elsőként, múlt pénteken az előző idényt pont nélkül záró Haas leplezte le 2022-es versenygépét.

Borítókép: A Red Bull idei versenygépe, az RB18 (Forrás: Twitter.com/redbullracing)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.