Immár több a magyar a DAC-ban, mint a Ferencvárosban

Kölcsönadta a Ferencváros a DAC-nak Szánthó Regőt. A lépés mindkét klubnál beleillik az elmúlt években látott képbe.

Magyar Nemzet
2022. 02. 22. 11:47
Magyarország-Lettország U21 Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már akkor gyanús volt, amikor az FTC elnöke, Kubatov Gábor szilveszteri beszédében Szánthó Regővel példálózott: a fiatal magyar labdarúgó körön kívül került a Ferencvárosnál.

A huszonegy éves, utánpótlás-válogatott labdarúgó egyike volt annak a három magyar mezőnyjátékosnak, aki ősszel pályára léphetett a magyar bajnok színeiben az Európa-liga csoportkörében. Szánthó a tavaszt már kölcsönben, Dunaszerdahelyen tölti, miközben a Fradi téli érkezői – a pályára még nem küldött Pászka Lóránd kivételével – újabb légiósok.

A kedden bejelentett lépés persze nem jelenti azt, hogy Szánthó Regőre többet nem számít a Ferencváros, hiszen a korábbi, zalaegerszegi kölcsönjáték után volt számára visszaút a fővárosi klub keretébe. Összességében azonban beleillik a magyar bajnoknál az utóbbi években látott tendenciába: egy-egy kivételtől eltekintve a külföldi játékosokban bíznak az Üllői úton.

A Ferencváros jelenleg négy magyar játékosra számít rendszeresen: a két kapus, és Bogdán Ádám mellett és Vécsei Bálint jut szóhoz. Hozzájuk csatlakozhat felépülése után Sigér Dávid, Pászka Lóránd meghatározó szerepét viszont egyelőre nehéz elképzelni a magyar bajnoknál.

Dunaszerdahelyen viszont törekszik arra a klub, hogy legyenek magyar játékosok a keretben. A szlovák élvonalban szereplő DAC-ból Schäfer András szintet lépett télen, a Bundesligába távozott, de a dunaszerdahelyiek keretének így is tagja Kalmár Zsolt, Hahn János, Szendrei Ákos, Balogh Norbert és Veszelinov Dániel mellett immár Szánthó Regő is.

Ez ugyanúgy hat magyar futballista, mint a Ferencvárosnál. De ha figyelembe vesszük a három húsz év alatti, szlovák állampolgárságú, de magyar nevű játékost – Horváth Attila, Csóka Bálint és Bögi Ferenc –, akkor már a Dunaszerdahely javára billen a mérleg nyelve.

Borítókép: Az utánpótlás-válogatott Szánthó Regő Dunaszerdahelyen folytatja (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.