Lehet, hogy a Debrecen megbuktatta Szabics Imrét Fehérvárott

A labdarúgó NB I 19. fordulójában a szombati zárómérkőzésen a Mol Fehérvár sokkal többet birtokolta a labdát a Debrecen ellen, ám a lefújás pillanatában mégis a vendégek örülhettek. A házigazda szerzett vezetést, a Loki azonban Szécsi Márk két góljával megfordította az eredményt. A fehérvári szurkolók tüntettek a csapat, és különösen Szabics Imre vezetőedző ellen.

2022. 02. 05. 21:32
Székesfehérvár 20220205 Labdarúgás MOL Fehérvár DVSC Debrecen Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Szabó MiklósNemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évtizede még csúcsrangadónak számított a Mol Fehérvár és a Debrecen találkozója, most azonban eltérő célokért hajt a két csapat. Az előbbi a dobogóért vív harcot, igaz, nagy lemaradással, utóbbi pedig a kiesést igyekszik elkerülni, és nincsen könnyű helyzetben. Éppen ezért mindkettő győzelmi kényszerben lépett pályára, amiből akár jó meccs is kikerekedhetett volna.

És tulajdonképpen ki is kerekedett. A Debrecen úgy érkezett Fehérvárra, hogy nem az elsöprő támadójátékra építette az elképzelését, inkább szervezett védekezésből szeretett volna gyorsan a másik kapu előtt teremni, és úgy veszélyesnek lenni. Az előbbi megvalósult, az utóbbi inkább nem, mint igen. A Vidi nagy lendülettel kezdett, szemlátomást igyekezett az első perctől fogva nagy nyomást helyezni az ellenfelére, és folyamatosan támadott ennek az érdekében. Akadtak lehetőségei, Dárdai a kapufát is eltalálta, majd a 32. percben ünnepelhettek a fehérváriak: Lednev laposan érkező beadását Petrjak középről a bal alsó sarokba lőttek, ám Bogár játékvezető a VAR-szobából kapott információ alapján nem adta meg a gólt. Igaza volt, a támadás eggyel korábbi mozzanatában Kodró lesen kapta a labdát.

Aztán a 42. percben már nem úszta meg a DVSC, Lednev szögletéből Alef hat méterről fejelt a jobb alsó sarokba a békésen álldigáló Ugrai mellől – 1-0. Csakhogy ez az öröm sem tartott sokáig, ugyanis három perccel később Szécsi maga elé tette a labdát, majd húsz méterről középről, jobbal hatalmas gólt lőtt a kapu bal oldalába – 1-1.

 

Alef ad hálát az égieknek a gólja után. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A második félidőben sokszor percekre a kapuja elé szögezte a házigazda a Debrecent, de minden ígéretes helyzetét elpuskázta. Amikor pedig a vendégek megiramodhattak előre, ők is okoztak meleg pillanatokat, Kovács kapusnak olykor nagyot kellett védenie. Egyik csapat sem volt elégedett a döntetlennel, a helyzetükből adódóan érthetően, így nagy küzdelem zajlott a pályán. Bár a Fehérvár birtokolta a labdát, az akaratát nem tudta egyértelműen rákényszeríteni a Lokira, amelynek a kapuját Hrabina gyakran bravúrosan védte. Annyira nem lehetett biztos a dolgában a házigazda, hogy a 87. percben hátrányba került. Egy gyors ellentámadás végén Dzsudzsák szöktette a jobb oldalon Bárányt, ő az alapvonaltól laposan középre adott, ahol Szécsi a kivetődő Kovácsot megelőzve három méterről a hálóba lőtt – 1-2.

A fehérvári szurkolók tüntettek, és Szabics Imre vezetőedző távozását követelték, miközben a csapatuk óriási erőket megmozgatva harcolt az egyenlítésért, ami nem jött össze. Bizony lehet, hogy ez volt Szabics Imre utolsó meccse a kispadon... A Debrecen pedig ezzel a sikerrel öt ponttal eltávolodott a kiesést jelentő utolsó előtti helytől.

Borítókép: Szécsi Márk két góljával nyert a Debrecen (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 

NB I, 19. forduló

Péntek

MTK–Zalaegerszeg 0-2 (0-2), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1671 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Spoljaric (35.), Ubochioma (44.)

Szombat

Kisvárda–Bp. Honvéd 3-2 (1-2), Kisvárda, 1765 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Kravcsenko (11.), Bumba (65.), Melnik (69.), illetve Batik (3.), Zsótér (29.)

Gyirmót–Újpest 1-0 (0-0), Alcufer Stadion, 1420 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Varga B. (11-esből 64.)

Mol Fehérvár–Debrecen 1-2 (1-1), Mol Aréna Sóstó, 2065 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Alef (42.), illetve Szécsi (45., 87.)

Vasárnap

Mezőkövesd–Puskás Akadémia 14.15

Ferencváros–Paks 17.15

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.