Ma végleg eldől, merre tovább, FTC, merre tovább, UTE

Már korábban eldőlt, hogy a címvédő Csíkszereda zárja az első helyen a magyar jégkorongbajnokság alapszakaszát, a második, harmadik és negyedik hely sorrendje azonban csak a szombati utolsó fordulóban dől el az FTC, az UTE, valamint a Gyergyó között. A Fradi vérbeli rangadón fogadja a székelyföldi csapatot.

Magyar Nemzet
2022. 02. 19. 13:05
null
Fotó: Nemeth Andrea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

FTC–Gyergyó. Izgalmasabban nem is zárulhatna a magyar jégkorongbajnokság alapszakasza. A Csíkszereda az első 92 ponttal – már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a címvédő lesz az első –, az utolsó forduló előtt a második helyezett Fradinak 82 pontja van, mögötte az UTE és a Gyergyó következik 81-81 ponttal.

Világos a képlet. Ha az FTC 15.00-tól a rendes játékidőben győz, tehát három pontot szerez, akkor második, de hosszabbításos siker esetén már aggódhat, mert az UTE 18.30-tól várhatóan megveri a kilencedik Győrt. S ha kikap, akkor visszacsúszhat a negyedik helyre.

Három ponttal a Gyergyó lenne a második, túlórás sikerrel, egymás elleni jobb mérlegével ugyancsak megelőzné a Fradit, viszont akkor elé kerülhetne az Újpest.

Az FTC jó formában van, négy mérkőzés óta veretlen, csütörtökön 9-0-ra kiütötte a Dunaújvárost. A Gyergyó szerdán 6-2-re nyert Győrben, másnap viszont 2-1-re kikapott a Titánoktól.

Ne ragozzuk tovább, még bármi megtörténhet. A helyezéseknek komoly jelentősége van, hiszen a negyeddöntőben az első három helyezett sorrendben választhat magának ellenfelet.

A negyeddöntő előtt azonban a legjobb nyolc közé jutásért kezdődik meg a rájátszás a 7–10. helyezettek között. A két győztes kerül be a negyeddöntőbe. Az már eldőlt, hogy az alapszakasz utolsó helyezettjeként a Dunaújvárosnak a DVTK elleni mai mérkőzéssel véget ért az idény.

Az állás az utolsó forduló előtt: 1. Csíkszereda 92 pont, 2. FTC 82, 3. Újpest 81, 4. Gyergyó 81, 5. MAC 68, 6. Brassó 67, 7. Debrecen 56, 8. DVTK 44, 9. Győr 32, 10. Fehérvári Titánok 29, 11. Dunaújváros 16.

Borítókép: Vérbeli rangadót vív ma a Fradi és a Gyergyó (Fotó: FTC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.