Mbappé a siker után a PSG-n belüli újabb feszültségről beszélt

Több góllal is győzhettek volna, a párizsiak végül örülhetnek, hogy egyáltalán 1-0-ra megnyerték a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést a nyolcaddöntő első felvonásában. Ismét Kylian Mbappé mentette meg a PSG-t, aki köszönetet mondott a szurkolóknak. A másik találkozón a Manchester City vendégként 5-0-ra kiütötte a Sporting Lisszabont, ami után a visszavágó csupán formaság.

Magyar Nemzet
2022. 02. 16. 6:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak. Tudjuk, hogy az elmúlt hetekben nem voltak elégedettek a teljesítményünkkel. Teljesen jogosan, igazuk volt. Ennek megvoltak az okai. Viszont ma nem éreztem, hogy ellenünk lennének a szurkolók. Az egész meccs alatt biztattak bennünket. Nagyon örültünk ennek, és igyekszünk a folytatásban is boldoggá tenni őket – nyilatkozta az 1-0-s hazai sikert hozó PSG–Real Madrid BL-találkozó után

Arra utalva, amiről a párizsiak nem szívesen beszélnek: a szurkolóik bizony gyakran ellenük fordulnak. Mégpedig valószínűleg azért, mert ők is tudják, a csapaton belül nem mindig van meg az összhang, Mbappé és Neymar nem egyszer összeszólalkozott már, s ami a legfontosabb: a fővárosi drukkerek azt érezhetik: most vagy soha. Mbappé a nyáron valószínűleg éppen a Realnál folytatja, Messi csillaga leáldozóban van, s tartja magát a forgatókönyv, miszerint a nyáron visszmegy Barcelonába, ahogy a szívében sem vált sohasem párizsivá.

– Azért álmodozunk és készülünk folyamatosan, hogy ilyen meccseken játszhassunk. Mindig nyerni akarunk. Nagyon örülök attól függetlenül, hogy minimális csupán az előnyünk. Mint mindenki a csapatban, úgy én is a lehető legjobb formámat igyekeztem nyújtani, hogy támadásban és védekezésben is eredményesek tudjunk lenni. Boldog vagyok, hogy megjutalmazott a sors ezzel a góllal. Az ilyen meccseken mindig nagy az iram, folyamatosan figyelni kell, hogy mikor adódik lehetőség – tette hozzá a világbajnok csatár. 

Noha Messi büntetőt hibázott, a PSG csak a 93. percben csikarta ki a győzelmet, Mauricio Pochettino, a párizsiak argentin vezetőedzője elégedetten értékelte a mérkőzést.

– Nagyon elégedett vagyok. A csapat remekül teljesített. Jobbak voltunk a Realnál, így véleményem szerint megérdemelten nyertünk. Már a középpályán kellő nyomás alá tudtuk helyezni a Realt, ezzel többször is hibára tudtuk kényszeríteni őket a passzoknál. Keményen dolgoztunk, hogy megállítsuk őket. Minél magasabban szerettünk volna labdát szerezni, ez 90 percen keresztül sikerült is, hiszen nagyon kevés helyzetet tudtak csak teremteni – dicsérte Mauricio Pochettino a játékosait.

A Real Madridnak nem sikerült megvalósítani a tervét, a látványos támadójátékot, amit Carlo Ancelotti ígért, az olasz mester mégis bizakodó a visszavágóra nézve.

– PSG magasan védekezett, méghozzá jól, ezért nehézségekbe ütköztünk. A sok rossz passz miatt nem tudtuk kihozni a labdát a térfelünkről. Hátrányba kerültünk, de nincs még veszve semmi. A visszavágón sokkal jobban kell nyomnunk és sokkal jobban meg kell becsülnünk a labdát, mert ez ma sajnos nem sikerült – mondta Ancelotti.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő:

Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol) 1-0 (0-0)

gólszerző: Mbappé (90+3.)

Sporting (portugál)–Manchester City (angol) 0-5 (0-4)

gólszerzők: Mahrez (7.), Silva (18., 44.), Foden (32.), Sterling (59.)

Borítókép: Courtois Messi büntetőjét kivédte, Mbappé azonban a 93. percben mattolta őt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.