Robert Lewandowski és az ukrán karszalag

Nehézkes, 1-0-s győzelmet aratott a Bayern München az Eintracht Frankfurt otthonában a Bundesliga 24. fordulójában szombat este. A győztes gólt Leroy Sané szerezte, de ismét Robert Lewandowski került a középpontba. Ezúttal nem a góljaival, hanem a pacifista kiállásával.

Magyar Nemzet
2022. 02. 27. 10:41
firo : February 26th, 2022, Fuvuball, 1.Bundesliga, season 2021/2022, Eintracht Frankfurt - FC Bayern Mvşnchen
firo : February 26th, 2022, Fuvuball, 1.Bundesliga, season 2021/ Fotó: Europress/AFP/RALF IBING
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sportolóként nem tehetek úgy, mintha semmi sem történne” – írta ki Lewandowski a Bayern München frankfurti győzelme után a hivatalos Instagram-oldalára az Ukrajna melletti kiállásaként a csütörtök hajnalban kirobbant háborúban.

A lengyel csatár ukrán karszalagot viselt a bal karján, a jobbján pedig a Bayern München csapatkapitányi szalagja feszült, amelyet a sérült Manuel Neuer, illetve a koronavírusos távollétében kapott meg.

Lewandowski posztjára több mint egymillió kedvelés érkezett cikkünk megjelenéséig.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

(@_rl9) által megosztott bejegyzés

Az elmúlt két-három év legjobb csatára korábban is határozott véleményt formált az ukrán–orosz háború tekintetében, amikor a lengyel válogatott csapatkapitányaként helyeselte hazája labdarúgó-szövetségének a döntését, miszerint nem állnak ki az orosz válogatott elleni világbajnoki pótselejtezőn március 24-én Moszkvában.

– Ez a helyes döntés. Nem tudok elképzelni egy mérkőzést az orosz válogatott ellen ebben a helyzetben, miközben a fegyveres konfliktus folytatódik Ukrajnában – fejtette ki Lewandowski. – Nem az orosz futballisták és drukkerek felelősek ezért, de nem tehetünk úgy, mintha semmi nem történt volna.

A futballisták között Lewandowski a legnagyobb sztár, aki szóban és az ukrán karszalag viselése révén látványos gesztussal is elítélte a háborút, de nincs egyedül, csütörtökön az FC Barcelona és a Napoli sztárjai közösen sorakoztak fel egy „stop háború” feliratú molinó mögött az egymás elleni Európa-liga meccs előtt.

Természetesen a személyesen is érintett ukrán és orosz sportolók közül többen megszólaltak, előbbiek közé tartozott a Fradi korábbi sikeredzője, Szergej Rebrov, aki keményen fogalmazott az „Oroszország, szégyelld magad!” felkiáltással, utóbbiak között pedig a férfi teniszezők újdonsült világelsője, Danyiil Medvegyev beszélt arról, hogy a béke pártján áll.

Lewandowski egyébként csapata frankfurti győzelmét is értékelte röviden a klubhonlapon: – Erősen védekeztünk és kézben tartottuk a mérkőzést. Nem lehet mindig négy-öt gólt lőni. Tudtuk, hogy nehéz lesz, itt mindig is az volt, küzdenünk kellett a három pontért.

Borítókép: Robert Lewandowski ukrán karszalagban a Bayern München frankfurti meccsén (Fotó: Europress/AFP/Ralf Ibing)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.