időjárás 18°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Schmitt Pál adta át Liu Shaoangnak az olimpiai aranyérmet + videó

Magyar Nemzet
2022.02.14. 15:19 2022.02.14. 15:54
Schmitt Pál adta át Liu Shaoangnak az olimpiai aranyérmet + videó

Az első kétszeres téli olimpiai bajnokunk egy nappal az 500 méteres gyorskorcsolyadöntőn elért fantasztikus győzelme után átvette az aranyérmét Schmitt Páltól, aki 1989 és 2010 között volt a MOB elnöke, és 39 éve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja.

– A Himnusz végére egy kicsit elsírtam magamat – mondta az M4 Sport kamerái előtt az 500 méteres versenyen elért fantasztikus győzelme másnapján Liu Shaoang a mai éremátadó után. – Nem tudom elmondani, hogy mit érzek, és hogy min mentem keresztül. Nagyon örülök, hogy itt vagyok, hogy itt lehettem. Ez nagyszerű érzés és remek élményekkel fogok tudni hazatérni.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

– Amikor fent álltam a dobogón, csak arra tudtam gondolni, hogy most már minden olimpiáról kell egy aranyat szereznem, különben nem fogok tudni jól aludni – jegyezte meg. – Bízom benne, hogy még fogok tudni a dobogó tetején állni.

– Nem jött az álom a szememre, hiszen próbáltam feldolgozni a történteket – árulta el az előző estéje kapcsán Liu Shaoang. – Jó párszor visszanéztem a futamot, de aztán hirtelen sikerült elaludnom.

– Nagyon örülök, és remélem, mindenki nagyon boldog otthon és nagyon szurkol továbbra is – tette hozzá az első kétszeres bajnokunk a téli játékokon.

Borítókép: Liu Shaoang átvette a jól megérdemelt aranyérmet (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly) 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.