Schmitt Pál adta át Liu Shaoangnak az olimpiai aranyérmet + videó

Az első kétszeres téli olimpiai bajnokunk egy nappal az 500 méteres gyorskorcsolyadöntőn elért fantasztikus győzelme után átvette az aranyérmét Schmitt Páltól, aki 1989 és 2010 között volt a MOB elnöke, és 39 éve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja.

Magyar Nemzet
2022. 02. 14. 15:19
Peking 20220214 TŽli Olimpia Beijing 2022 Liu Shaoang Žrem‡tad‡s Fot— Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Himnusz végére egy kicsit elsírtam magamat – mondta az M4 Sport kamerái előtt az 500 méteres versenyen elért fantasztikus győzelme másnapján Liu Shaoang a mai éremátadó után. – Nem tudom elmondani, hogy mit érzek, és hogy min mentem keresztül. Nagyon örülök, hogy itt vagyok, hogy itt lehettem. Ez nagyszerű érzés és remek élményekkel fogok tudni hazatérni.

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

– Amikor fent álltam a dobogón, csak arra tudtam gondolni, hogy most már minden olimpiáról kell egy aranyat szereznem, különben nem fogok tudni jól aludni – jegyezte meg. – Bízom benne, hogy még fogok tudni a dobogó tetején állni.

– Nem jött az álom a szememre, hiszen próbáltam feldolgozni a történteket – árulta el az előző estéje kapcsán Liu Shaoang. – Jó párszor visszanéztem a futamot, de aztán hirtelen sikerült elaludnom.

– Nagyon örülök, és remélem, mindenki nagyon boldog otthon és nagyon szurkol továbbra is – tette hozzá az első kétszeres bajnokunk a téli játékokon.

Borítókép: Liu Shaoang átvette a jól megérdemelt aranyérmet (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.