Szabics Imre most már meghallotta, hogy a fejét követelték

Egy héttel ezelőtt hiába zúgott a „Szabics, takarodj!” a fehérvári kórus előadásában, Szabics Imre akkor azt mondta, nem hallotta a szurkolók dühének a megnyilvánulását. Szombaton, a Debrecen elleni újabb fiaskó után már kénytelen volt reagálni a megismételt üzenetre.

Magyar Nemzet
2022. 02. 06. 7:27
20210415 MN Budapest MTK-MOL Fehérvár labdarúgás Magyar Kupa Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, az NB I 19. fordulójában hiába vezetett hazai pályán a Fehérvár a Debrecen ellen, mert a bennmaradásért küzdő vendégek Szécsi Márk duplájával megfordították az állást és 2-1-re nyertek. Ez persze elég volt ahhoz, hogy a fehérvári drukkerek újra tüntessenek Szabics Imre vezetőedző ellen.

Először egy héttel ezelőtt Felcsúton csendült fel a „Szabics, takarodj!” kiáltás a lelátón, miután akkor 1-0-ra veszített a Fehérvár a megyei rivális Puskás Akadémia ellen. Bár olyan hangos volt a drukkerek hangja, hogy a tévéközvetítésbe is behallatszott, Szabics Imre akkor nem akarta kommentálni a helyzetet,

legalábbis azt mondta, hogy ő nem hallott semmi ilyesmit, mert a játékra koncentrált.

Ezúttal már nem térhetett ki a szurkolói üzenet elől, főleg hogy a tüzet nem sikerült csillapítani a Debrecen ellen, az újabb vereség inkább csak olaj volt rá.

– Nincs ember, akinek ez jólesik – ismerte el Szabics. – Aki erre a szakmára adja a fejét, annak tisztában kell lennie azzal, hogy a drukkerek így fogalmazzák meg a véleményüket, ha nincs eredmény. Hiszek magamban, tudom, mit képviselek. Átalakuláson megy át a csapat, próbáljuk ezt minél zökkenőmentesebben véghez vinni, de az biztos, hogy a munkánkat eredményekkel kell alátámasztani.

Szabics hozzátette, egykori csatárként különösen szomorú, mert ahogy fogalmazott: 

A Debrecent ki kellett volna végeznünk az első félidőben, annyi helyzetünk volt, de ez nem vigasztal minket, hiszen nem sikerült.

A volt válogatott csatár tavaly áprilisban vette át a Fehérvár irányítását, tehát volt ideje építkezni a jelenlegi idény rajtjáig, amelyben az lett volna a csapat célja, hogy újra versenyre késztesse az elmúlt három év bajnokát, a Ferencvárost az NB I-ben. Ehhez képest már a dobogó legalsó foka is egyre messzebb kerül a Fehérvártól, a forduló végére könnyen kilenc pont lehet a hátrány a harmadik helytől. A Fehérvár legutóbb 2014-ben maradt le a dobogóról az élvonalban.

Borítókép: Szabics Imre (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.