Szabics Imrével szerződést bontott a Fehérvár, később lesz új edző

A Mol Fehérvár FC szerdán délelőtt jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bont Szabics Imre vezetőedzővel a csapat rossz eredményei miatt. A klub később, a hivatalos felületén mutatja be az új vezetőedzőt.

2022. 02. 16. 10:05
Budapest 20211211 labdarúgás NB1 NBI MTK Fehérvár Videoton foto Nemzeti Sport Török Attila SZABICS IMRE Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amit sejteni lehetett, bekövetkezett: Szabics Imre már nem élte túl a Mol Fehérvár újabb vereségét. A csapat vasárnap kapott ki Kispesten a Bp. Honvédtól, a klub pedig szerdán délelőtt jelentette be a cseppet sem meglepő hírt, amely azt tudatta, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott az első csapat vezetőedzőjével, Szabics Imrével. Szabics Imre mellett távozik a szakmai stábból Juhász Roland és Torghelle Sándor is.

Így aztán egy évig sem tartott a korábbi 36-szoros válogatott csatár fehérvári karrierje a kispadon. Ez volt az első munkája vezetőedzőként, korábban segítőjeként dolgozott a magyar válogatott mellett, majd az osztrák Sturm Graz, később pedig Ausztria nemzeti csapata következett, mindkét helyen a vezetőedző, illetve a szövetségi kapitány segítője volt. A Mol Fehérvár tavaly február 26-án jelentette be, hogy április 1-től Szabics Imre veszi át az első csapat irányítását.

 

Szabics Imre nem tudott sikeres csapatot kovácsolni az erős fehérvári keretből     Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– A céljaink egyértelműek, idén kupagyőzelem és második hely a bajnokságban, a következő években pedig egy olyan csapat felépítése, amely nagy eséllyel harcol a bajnoki címért, a Mol Magyar Kupáért és valamelyik nemzetközi kupa csoportköréért – mondta Kovács Zoltán, az azóta már távozott akkori sportigazgató a döntés bejelentésekor.

Nos, Szabics Imre vezetésével a Mol Fehérvár nem nyerte meg a Magyar Kupát, a bajnokságban csak a harmadik helyet szerezte meg, a nemzetközi porondon pedig a nyáron csúnyán leszerepelt a csapat, mert már az UEFA Konferencia Liga selejtezőinek már az első körében egy döntetlennel és egy vereséggel, 1-3-as összesítéssel kiejtette az örmény Ararat Jereván. 

A fehérváriak kerete a nyári kupakudarc után jelentősen átalakult, de Szabics Imrének nem sikerült eredményes csapatot kovácsolnia. Már az ősszel látszott, hogy nemigen lesz versenyben a bajnoki címért, és bár az őszi idényt két győzelemmel zárta, az idén három meccsből három vereséget szenvedett el a Mol Fehérvár a bajnokságban, és már a dobogós helyezéshez is csodára lenne szüksége, hiszen tíz pont a lemaradása a harmadik Kisvárdától. Azaz, az egy éve megfogalmazott célok egyikét sem sikerült Szabics Imrének megvalósítania.

A Fehérvár Szabics Imrével a kispadon 34 tétmeccset játszott, ebből 17-et megnyert és 10-et elvesztett. A Mol Fehérvár a közleményében azt is írta, hogy először a hivatalos felületein mutatja be az új vezetőedzőt, aki vasárnap az Újpest elleni hazai mérkőzésen irányítja majd először a csapatot.

Borítókép: Szabics Imrének nem sikerült jól az első munkája vezetőedzőként  (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.