Vadócz Krisztián korábbi aranycipős csapattársa 42 évesen visszatér

A futball függőség, és Diego Forlannak hiányzik a játék. A 2010-es labdarúgó-vb legjobbjának megválasztott uruguayi csatár az európai sikerei után Brazíliában, Japánban, Indiában és Hongkongban próbált szerencsét. 2018-ban visszavonult, de a héten bejelentette, hogy újrakezdi.

Magyar Nemzet
2022. 02. 12. 11:28
A Penarolnál Forlan volt Vadócz edzője Forrás: Csakfoci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Diego Forlan 2018-ban jelentette be a visszavonulását. Az uruguyai csatár eredményes pályafutást zárt le négy éve: futballozott a Manchester Unitedben, de onnan továbbállt, és ez volt élete legjobb döntése. Spanyolországban kiteljesedett, a Villarrealban bizonyított, majd az Atlético Madrid szerződtette. A fővárosiakkal 2010-ben megnyerte az Európa-ligát, a döntőben a Gera Zoltánnal felálló Fulhamet győzte le a csapata hosszabbítás után 2-1-re

Fotó: Paco Campos

Később szerződtette az Inter, de az már nem volt sikersztori, a karrierje végén Brazíliában, Japánban, Indiában és Hongkongban próbált szerencsét. A visszavonulása előtt 2018-ban a hongkongi Kitchee csapatában együtt futballozott Vadócz Krisztiánnal, később az uruguayi Penarolhoz Forlan már edzőként szerződtette a magyar középpályást. Legutóbb a szintén uruguayi Atenánál edzősködött. Az utóbbi években pihent, élvezte a szabadságot. Úgy tűnik, Forlan nem tud meglenni futball nélkül. A héten jelentette be az uruguayi egyetemi bajnokságban szereplő öregfiúkcsapat, hogy szerződtette a 2010-es vb legjobb játékosának megválasztott csatárt. 

Fotó: Dante Fernandez/AFP

A liga a Twitter-oldalán köszöntötte a 42 éves labdarúgót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.