Vettelék nem szégyellősködtek, mindent megmutattak

Csütörtökön az Aston Martin folytatta az idei Formula–1-es autóbemutatók sorát.

Magyar Nemzet
2022. 02. 10. 16:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Haas és a Red Bull után az Aston Martin következett az autóbemutatók sorában, de elődeivel ellentétben a silverstone-i alakulat semmit sem rejtegetett, valódi versenygépét tárta a nagyérdemű elé. Az első két istálló ugyanis csak egy nagyon kezdetleges fázisban lévő autót prezentált, sőt a Red Bull esetében azt is rebesgették, hogy csupán a Formula–1 által tavaly ősszel bemutatott prototípust ruházták fel a saját festésükkel.

Az Aston Martin 2022-es modellje, vagyis az AMR22-es azonban ténylegesen megváltozott a tavalyihoz képest, egyebek mellett az első szárny és az oldaldobozok is megújultak, miközben a domináns szín továbbra is a zöld maradt (galéria a cikk alján).

A 2021-ben a tíz istálló közül hetedikként végzett Aston Martin idén is a Sebastian Vettel–Lance Stroll pilótapáros mellett tette le a voksát, viszont új csapatfőnök és névadó szponzor is érkezett: Otmar Szafnauer helyett 2022-ben Mike Krack irányítja az Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team néven bejegyzett csapatott.

– Mindig izgalmas, amikor ilyen mértékben megváltoznak a szabályok – fogalmazott a négyszeres világbajnok német. Ilyesmi nem fordul elő túl gyakran, szóval a versenyzők ilyenkor kíváncsibban térnek vissza a téli szünet után. Esetemben ez egy kétéves projekt, komoly ambíciókkal. Ezt látom mindenben, ami a környezetemben történik, főképp az erőforrásokkal és a létesítményekkel kapcsolatos beruházásokon. Rengeteg pozitív dolog történik jelenleg az Aston Martinnál, és biztos vagyok benne, hogy idén minden téren fejlődni fogunk – vélekedett Vettel.

– Sokat küszködtünk tavaly, de volt egy-két jó versenyünk is. Egyelőre senki sem tudja, milyenek az erőviszonyok, ami mindenki, de legfőképp a rajongók számára izgalmas. Mi abban hiszünk, hogy idén erősebbek leszünk – ezt már csapattársa, Lance Stroll tette hozzá.

Az első idei kollektív tesztet február 23-ától rendezik meg Barcelonában, Vettel addig nem akar jóslatokba bocsátkozni.

– Szerintem van értelme a szabálymódosításoknak. Tetszik az új autók külseje, sokban különböznek a korábbiaktól, már-már futurisztikusnak lehet nevezni őket. A barcelonai teszten sokat megtudhatunk majd róluk. Én úgy vélem, már az autóban töltött első napod előrevetíti, hogy milyen idényre számíthatsz. Addig azonban nincs értelme jósolgatni – mondta a 34 éves pilóta. – A csapat hosszú ideje a 2022-es autóra fókuszált már, mert az új szabályoknak köszönhetően lehetőségünk nyílhat arra, hogy nagyot lépjünk előre. De valószínűleg minden istálló így áll hozzá a dologhoz, szóval nem becsülhetjük le őket. Én két lábbal a földön járok, a favoritok szerintem nem változtak. Inkább realista vagyok ahelyett, hogy merész jóslatokba bocsátkozzak. Rövidesen megláthatjuk, mennyire jó az autónk. Remélem, hogy az eredmény kellemes jutalom lesz azért a munkáért cserébe, amit az elmúlt egy évben elvégzett a csapat.

A világbajnoki sorozat március 20-án rajtol el a Bahreini Nagydíjjal.

Borítókép: Sebastian Vettel és Lance Stroll 2022-es versenygépe (Forrás: Twitter.com/AstonMartinF1) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.