Allegri megegyezett a Real Madriddal, majd váratlan dolog történt

Massimiliano Allegri tavaly nyáron közel állt hozzá, hogy a spanyol élvonalban szereplő Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője legyen, de egy váratlan hívás felborította a terveit.

Magyar Nemzet
2022. 03. 31. 16:05
Sampdoria vs Juventus
epa09819797 Juventus' coach Massimiliano Allegri before the Italian Serie A soccer match UC Sampdoria vs Juventus FC at Luigi Ferraris stadium in Genoa, Italy, 12 March 2022. EPA/LUCA ZENNARO Fotó: LUCA ZENNARO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Massimiliano Allegri első regnálása alatt öt évet töltött el a Juventus vezetőedzőjeként. Ezen időszak alatt tizenegy trófeát szerzett az együttessel, 2019-ben mégis menesztették. Előbb Maurizio Sarri, majd Andrea Pirlo foglalta el a megüresedett posztot, de egyikük sem virágoztatta fel a csapatot, és mindössze 51, illetve 52 mérkőzés után kirúgták őket, s a korábbi sikerkovács felé fordultak a torinóiak, 2021 májusában újra bizalmat szavaztak Allegrinek. Az olasz szakember most részleteket árult el a visszatéréséről.

– Eljött a megfelelő pillanat. Korábban is visszatérhettem volna, de személyes okok miatt nem tettem. Az édesanyám 2018-ban elhunyt, és nem akartam túl messzire költözni. Közel maradtam a fiamhoz, Giorgióhoz és az édesapámhoz, akit mélyen érintett az édesanyám halála. Ő Livornóban él – árulta el a GQ magazinnak Allegri. – Azért döntöttem úgy, hogy visszatérek a Juventushoz, mert jó a kapcsolatom a tulajdonosokkal, illetve közel akartam maradni a fiamhoz, aki Torinóban él az édesanyjával.

 

Más irányt is vehetett volna az 54 éves tréner karrierje, mivel Allegri közel állt hozzá, hogy a Real Madrid vezetőedzője legyen. Végül azonban kétszer is visszautasította a spanyolokat.

– Amikor májusban hívtak, akkor nem voltak kétségeim. Tavaly nyáron alá is írtam a Realhoz, de aztán felhívtam az elnököt (Florentino Pérez – a szerk.) és közöltem vele, hogy mégsem költözöm Madridba, mert inkább a Juventust választottam. Ő köszönetet mondott nekem – idézte fel az olasz mester. 

– Nem bántam meg semmit, bár igazán jól mutatott volna az önéletrajzomban, ha az AC Milan és a Juventus után a Real Madridhoz kerülök. De az ember nem kaphat meg mindent az életben. 

Büszke vagyok rá, hogy négy évig irányíthattam a Milant, most pedig a Juventusnál dolgozhatok. Kétszer utasítottam vissza a Real Madridot. Az első alkalommal azért, mert éppen a szerződéshosszabbításról tárgyaltam a Juventusszal. Ígéretet tettem Agnellinek (Andrea Agnelli, a Juventus elnöke).

Allegri tavaly nyáron négyéves szerződést írt alá a torinói klubbal, és a Serie A legjobban fizetett edzője lett – sajtóértesülések szerint évi 9 millió eurót keres. Az idény eleje nem alakult a rekordbajnok szájíze szerint, de az utóbbi hónapokban összekapta magát a Juventus, és tizenhat veretlen bajnokival a háta mögött immár a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen áll az olasz bajnokságban. Vasárnap este (20.45) a címvédő Inter elleni rangadó vár rá.

 

Borítókép: Massimiliano Allegri a Sampdoria elleni bajnoki előtt (Fotó: EPA/Luca Zennaro)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.