Egy Szörny a Fradiban, aki a kapusokat is rettegésben tartaná

Félelmetes fizikuma miatt Szörnynek, Sziklának és Tanknak is becézik a Ferencváros labdarúgócsapatának egyik új igazolását, a nigériai Anderson Esitit. A 189 centiméter magas és 82 kilogrammos, 27 éves védekező középpályás profi pályafutása során eddig mindössze egy gólt szerzett, ami nem zavarja, de reméli, hogy Fradi színeiben jó néhányszor betalál majd az ellenfelek kapujába.

Magyar Nemzet
Forrás: Fradi.hu2022. 03. 09. 19:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anderson Esiti Portugáliában a Leixoes (2013–14) és az Estoril Praia (2014–16), Belgiumban a Gent (2016–19), Görögországban a PAOK (2019–21) csapatában szerepelt, majd a görögöktől kölcsönbe Törökországba került a Göztepéhez (2021–22), mielőtt a Ferencvároshoz igazolt.

– A Szikla becenevet Belgiumban kaptam. Előtte, Portugáliában Tanknak neveztek, amikor pedig a PAOK-hoz kerültem, újra Tanknak hívtak az erőm miatt, de itt emlegettek Szörnyként is. Szóval, a fizikumom miatt elég sok beceneve kaptam. Az edzőteremben nem dolgozom sokat, legalábbis nagy súlyokkal nem. Elsősorban mozgásfejlesztő gyakorlatokat végzek, általános edzést a csapattal együtt, külön egyéni feladatokat nem teszek hozzá. Az erőm a genetikámból jön, természetes fizikum – árulta el Anderson Esiti a Ferencváros honlapján a FradiMédiának nyilatkozva.

A nigériai játékos felidézte pályafutása kezdetét is:

– Az első profi klubom egy kis portugál csapat volt, a Leixoes. Egy ügynök segítségével kerültem oda, aki Nigériában figyelt fel rám. Otthon is egy kis csapatban játszottam, rengeteg utcai, amolyan grundtornán játszottunk, az egyik ilyenen fedeztek fel. 

Nem születtem ezüstkanállal a kezemben, a szüleim nagyon keményen dolgoztak, hogy napi háromszor étkezni tudjunk, de mindent megteremtettek, hogy normális gyermekkorom legyen.

Anderson Esiti Portugáliából Belgiumba került, ami mérföldkő a pályafutásában:

– A legjobban Belgiumban éreztem magam, játékosként és emberként is ott fejlődtem a legtöbbet. S rengeteg nemzetközi kupatapasztalatot is szereztem a Gentnél. Az Európa-ligában legyőztük a Tottenhamet, bejutottunk a nyolcaddöntőbe, utána sajnos kiestünk. Fizikálisan rengeteget fejlődtem abban az időben, mert a belga bajnokság megköveteli a kemény fizikumot. Mentálisan ugyancsak mindig a topon kellett lennem, hogy jól tudjak teljesíteni. Sok párharcot nyertem meg, ezért is emlékszem szívesen az ott eltöltött időszakra.

A középpályás fő feladata a védekezés; profi pályafutása első és eddigi egyetlen gólját a török bajnokságban tavaly, a Göztepe színeiben szerezte az Antalyasport ellen.

– Egyáltalán nem zavar, hogy még csak egy gólom van. Teszem a dolgom a pályán, ami főleg védekezés a középpályán, hogy a csapatom ne kapjon gólt. Ha nyerünk, akkor elégedett vagyok. Azért kell még keményebben dolgoznom, hogy a támadófeladatokba is be tudjak segíteni. Az első gólom után szinte megőrültem a pályán, nagyon vártam már. 

Szeretném a góllövéssel kibővíteni a játékomat, tudom, hogy képes vagyok rá. Örülnék, ha a Fradiban sikerülne idényenként legalább két-három gólt szereznem.

Esiti a török csapatában együtt játszott a korábban Újpesten is szereplő Obinna Nwobodóval. Honfitársa sokat mesélt neki az NB I-ről és a Fradiról. A videóban azt is elárulta Esiti, hogy beilleszkedésében afrikai csapattársaira, köztük a szintén nigériai Fortune Basseyra támaszkodhat.

Borítókép: Anderson Esiti fő feladata a védekezés a Ferencvárosban (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.