Jürgen Klopp óvatos: az Inter nem turistáskodni jön Liverpoolba

Bár a Bayern München a favorit, meglepő módon talán most a Salzburgnak idegenben is lehet keresnivalója ellene a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi visszavágóján az 1-1-re végződött első meccs után. Küzdelmes este vár az Interre is: a BL-idényben egyetlen csapatként minden mérkőzését megnyerő Liverpool otthonában kellene felállnia a hazai 2-0-s veresége után.

2022. 03. 08. 6:14
Arsenal FC vs Liverpool FC
epa09698343 Liverpool's manager Juergen Klopp reacts during the English Carabao Cup semi final, second leg soccer match between Arsenal FC and Liverpool FC in London, Britain, 20 January 2022. EPA/Neil Hall EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevés csapat tudta tartani a Bajnokok Ligája csoportkörében a lépést a Bayern Münchennel. A németek mellett az Ajax és a Liverpool zárta százszázalékos mérleggel a kupasorozat első szakaszát. Julian Nagelsmann együttese az utóbbi időben viszont kissé megtorpant, és az elmúlt öt találkozójából mindössze kettőt nyert meg. Többek között a Salzburgot sem tudták legyőzni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán a bajorok, sőt még annak is örülhettek, hogy nem kaptak ki Ausztriában, hiszen Kingsley Coman a 90. percben módosította 1–1-re az eredményt. Persze a formahanyatlás miatt még nem kell temetni a Bayernt, továbbra is a hatszoros BL-győztes számít a párharc esélyesének, már csak azért is, mert osztrák csapat ellen sosem veszítettek, ráadásul a kupasorozatban legutóbbi 12 hazai mérkőzésük közül tizenegyet megnyertek. Klubrekordot döntve az elmúlt 29 mérkőzésen legalább egyszer bevették az ellenfél kapuját. A Salzburgnak pedig idegenben nem megy, mindössze egy diadala van eddig a BL-ben. De ha valamikor, akkor most reménykedhetnek, hogy sikerül kihasználniuk a Bayern pillanatnyi gyengélkedését. Az osztrákok fiatal csillaga, a müncheni születésű Karim Adeyemi szerint is lehet keresnivalójuk nevelőegyesülete ellen.

– Még most is magabiztos vagyok – nyilatkozta az odavágó után. – Fiatalok vagyunk, üdék és képesek arra, hogy stresszes helyzetbe hozzuk őket. Bármelyik csapatot le tudjuk győzni – bizakodott a csatár, aki hét meccsen három gólnál tart idén a BL-ben.

Kingsley Coman mentette meg a vereségtől a Bayernt Salzburgban. Fotó: AFP/Kerstin Joensson

Julian Nagelsmann a nyolcaddöntő első felvonása után a pontatlanságra panaszkodott, 22 kapura lövésből mindössze egy gólt szereztek, ezért a fiatal tréner arra figyelmeztetett, hogy e tekintetben javulniuk kell. Múlt hétvégén a Bayer Leverkusen ellen is ugyanez volt a helyzet, és csak 1-1-es döntetlenre futotta hazai pályán a Bayernnek. A Salzburg viszont magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott az Altach ellen.

– Ez egy különleges mérkőzés, nagy elvárásokat támasztottunk magunkkal szemben – jelentette ki Nagelsmann. – A Salzburg néhány játékosa hiányzott a közelmúltban, ami befolyásolta az edzéseiket. Kicsit fáradtnak tűntek az előző meccsünk utolsó részében, ezért a visszavágón is magas tempót kell diktálnunk.

Már az első meccsen eldőlt?

A zsinórban tizenkét győztes mérkőzésnél tartó és az idén még veretlen Liverpool megnyugtató előny tudatában futhat ki ma az Anfield gyepére. A Vörösök magukhoz képest nem brillíroztak, mégis 2-0-ra diadalmaskodtak az Inter otthonában, és ugyanez volt a mérkőzés képe a múlt hétvégi, West Ham elleni bajnokin is, amit 1-0-ra nyertek meg. Az olasz címvédő eközben 5-0-ra kiütötte az olasz élvonalban sereghajtó Salernitanát múlt pénteken, de Simone Inzaghi tudja, ennek ellenére is kicsi az esélye, hogy együttese továbbjusson a Liverpool ellen.

– A Liverpool a Bayern München és a Manchester City mellett Európa legjobb csapata. Az Inter már hosszú évek óta nem járt a Bajnokok Ligája ezen szakaszában, és tudtuk, hogy egy topcsapat lesz az ellenfelünk a nyolcaddöntőben, mivel a második helyen végeztünk a csoportunkban – fogalmazott az Inter vezetőedzője. – Az első mérkőzésen nyújtott teljesítményünket látva bizakodhatunk, hiszen remekül játszottunk. Nem érdemeltünk vereséget, de ilyen a futball. Nincs sok esélyünk, elmegyünk az Anfieldre és a lehető legjobb meccset szeretnénk játszani. Igazán motiváltak vagyunk. Remek dolog volt az első meccset Milánóban játszani, de tudjuk, hogy a visszavágón nehezebb dolgunk lesz. Mindent beleadtunk az első mérkőzésen, és ez így lesz ezúttal is – ígérte az olasz szakember.

Liverpooli részről Jürgen Klopp is hasonlóan látta az első találkozó eseményeit.

– Őszintén szólva sokkal jobb eredményt értünk el az első meccsen, mint amiben reménykedtem. A mérkőzés nagy részében nem úgy nézett ki, hogy két góllal nyerni fogunk. Ez egy kemény párharc, nehéz visszavágó vár ránk – mondta hétfőn az angolok trénere, aki rendkívül óvatos a visszavágó előtt. – Mindenki tudja, hogy milyen veszélyt rejteget ez az eredmény. Azt hiszem, hogy 2-0-s állás az, amit a legtöbbször megfordítanak a futballban. Mert ha 2-0-ra vezet egy csapat a félidőben, és elhiszi, hogy fél lábbal már a következő körben van, akkor rossz úton jár. Ugyanakkor mi már tapasztaltak vagyunk, és tudjuk, hogy ez nem jó hozzáállás. Most megjelennek nálunk, miután öt vagy 6-0-ra megnyerték az előző találkozójukat, ez egy kiesőjelölt ellen is lenyűgöző teljesítmény. Tapasztalt együttesről van szó, nem turistáskodni jönnek ide. A továbbjutásért fognak támadni, viszont mi is ilyen felfogással megyünk ki a pályára, mert nem olyan csapat vagyunk, amely ráül az eredményre, hogy valahogy továbbjusson. Támadni fogunk, majd kiderül, hogy mire megyünk vele.

Keddi program, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés: 

Bayern München–Salzburg 21.00 (tv: M4 Sport)

Liverpool–Inter 21.00 (Sport 2)

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Neil Hall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.