Kapufához kötött ember, Lampard eltörte a kezét

Az Everton 1-0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet a Premier League huszadik fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A liverpooli csapat edzője, Frank Lampard kissé túlzásba vitte az ünneplést.

Magyar Nemzet
2022. 03. 18. 10:53
Frank Lampard
Everton's English manager Frank Lampard reacts during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Everton at Tottenham Hotspur Stadium in London, on March 7, 2022. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: Ben STANSALL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Everton még soha nem esett ki a Premier League-ből, idén azonban komoly veszélybe sodródott ez a sorozat. A liverpooli csapat csupán a tizenhetedik helyen áll az angol élvonal tabelláján – nem véletlen, hogy már edzőváltáson is átesett a gárda, Rafa Benítez bukása után Frank Lampard igyekszik megmenteni az Evertont.

Csütörtök este a szintén alsóházi Newcastle United érkezett a Goodison Parkba, ahová a szurkolók mellett tüntető is bejutott. A második félidő elején az olajalapú infrastruktúra felszámolására felszólító aktivista gyorskötözővel a kapufához láncolta magát, hosszú percekig állt miatta a játék.

A mérkőzésen nemcsak az első pályára lépő aktivistára, hanem az első piros lapra is kevesebbet kellett várni, mint a gólra: a hazaiak középpályása, Allan először csak sárga lapot kapott kései becsúszásáért, a videószobában azonban úgy gondolták, hogy ez nem volt elég szigorú ítélet.

A Newcastle Unitedhoz ezer szállal kötődő televíziós szakértő, Alan Shearer szerint nem volt jogos a piros lap, és aligha meglepő, hogy osztja véleményét Lampard is.

– Elvesztettük Allant három meccsre, reméljük, a bírói testület majd elismeri megint a tévedést – mondta szarkasztikusan a szakember, akinek csapatától két hete már bocsánatot kért hiba miatt a bírói kart vezető Mike Riley.

Az eredménynek viszont örülhetett Lampard: a kilencvenkilencedik percben Alex Iwobi megszerezte a meccs egyetlen találatát. Az edző alaposan megünnepelte a találatot.

– Nem ütöttem bele semmibe, de eltaláltam valamit, és az eufória elmúltával feltűnt, mennyire fáj a kezem. De ha ez az ára a három pontnak, akkor megérte – fogalmazott Lampard.

Az Everton négy vereség után nyert ismét a Premier League-ben, de még nem lélegezhet fel. A csapat 25 ponttal áll a tizenhetedik helyen, miközben a kieső helyeken a Watford (22), a Burnley (21) és a Norwich (17) tanyázik.

Borítókép: Frank Lampard eseménydús estén van túl (Fotó: AFP/Ben STANSALL)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.