Már Bobic szerint is rossz vicc, ami a Herthánál történik

A kiesés elől menekülő Hertha múlt vasárnap nevezte ki az új vezetőedzőjét, Felix Magathot, aki azonban nem ülhet le a kispadra az első meccsén a berlini csapat élén, merthogy koronavírusos lett. „Ugye csak viccelsz?” – kérdezte Fredi Bobic sportigazgató, amikor Magath felhívta. De nem viccelt…

Magyar Nemzet
2022. 03. 18. 20:44
VfB Stuttgart - Hertha BSC
VfB Stuttgart-Hertha BSC Fotó: Europress/AFP/TOM WELLER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsinórban öt bajnokit vesztett el és már az automatikus kiesést jelentő, 17. helyre csúszott vissza a Bundesligában a Hertha, mire Bobic végre kirúgta Tayfun Korkut vezetőedzőt, akit ő választott a tavaly novemberben menesztett helyére, noha a török távozását már korábban követelték a berlini drukkerek.

Most a 68 éves, sokat megért Magath-tól várják a csodát, vagy legalábbis a tűzoltást a Herthánál, de ez a történet sem kezdődik jól: alighogy kinevezték az új főnököt, az elkapta a koronavírust, így nem irányíthatja a csapatot az első meccsén, a Hoffenheim ellen szombaton.

– Biztos vagyok benne, hogy Magath tudja majd követni a meccset és kapcsolatban lesz a csapattal a digitális eszközök segítségével, vonalban lesz, folyamatosan egyeztet majd a másodedzővel – mondta fel az ilyenkor kötelező optimista szöveget Bobic a Kickernek.

Magath és Bobic a kinevezéskor Fotó: Europress/AFP/Matthias Koch

Ugyanakkor az is kiderült, hogy a Hertha sportigazgatója nem volt ennyire lelkes, amikor először hallott Magath betegségéről:

Felix hamar felhívott, amikor tudomást szerzett a fertőzéséről. Először azt hittem, csak viccel. De kiderült, ez nem vicc, nagyon is komoly…

A Hertha már átesett egy fertőzéshullámon idén, nyolc játékos és hat stábtag esett ki a sorból a Covid miatt az RB Leipzig elleni meccs előtt, amelyet aztán 6-1-re elveszített a csapat.

– Hosszú nap volt a csütörtöki – mesélte Bobic a napról, amelyen kiderült Magath megfertőződése. – Erős volt bennem az érzés, hogy ha koronavírusos akarsz lenni, csak annyit kell tenned, hogy Berlinbe jössz…

– Vannak bizonyos helyzetek, amelyeket egyszerűen túl kell élni, amelyek egyúttal közelebb hozzák egymáshoz a csapattagokat – tette hozzá Bobic. – Az a célunk, hogy elérjük, most senki se adja fel, inkább azt mondjuk, jöhet bármi, erősebbek leszünk, mint valaha!

A Herthának még nyolc meccs áll a rendelkezésére, hogy megmeneküljön a kieséstől, ebből Magath egyet már biztosan kihagy. Mindazonáltal a küldetés nem lehetetlen, a biztos bennmaradást jelentő 15. hely jelenleg két pontra van a berlini klubtól.

Borítókép: Fredi Bobic (Fotó: Europress/AFP/Tom Weller)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.