Maradona szívét is vinnék magukkal az argentinok a vb-re

Hajmeresztő ötlettel álltak elő az argentin szurkolók a novemberi, katari labdarúgó-világbajnokság előtt.

Magyar Nemzet
2022. 03. 24. 11:51
null
Nápoly, 2021. november 25. Diego Maradona legendás argentin labdarúgó életnagyságú bronzszobra a róla elnevezett nápolyi stadion elõtt 2021. november 25-én. A Napoli egykori játékosa 2020. november 25-én hunyt el 60 éves korában. A szobor Domenico Sepe olasz mûvész alkotása. A városban az évforduló alkalmából három Maradona-szobrot avattak fel. MTI/EPA-ANSA/Cesare Abbate Fotó: Cesare Abbate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A futballszerető argentinok már gőzerővel készülnek a katari világbajnokságra, amelyet novemberben és decemberben rendeznek meg. A tavaly Copa Américát nyert válogatottól azt várják, hogy újra diadalmaskodik egy nemzetközi tornán, és ez egyben talán utolsó esélye is lenne, hogy vb-t nyerjen, hiszen júniusban betölti a 35. életévét.

A dél-amerikai ország csapata eddig kétszer hódította el a világbajnoki trófeát, 1978-ban és 1986-ban. Az utóbbi sikerben kulcsszerepet játszott Diego Maradona, és egyes drukkerek azt remélik, hogy a 2020 novemberében elhunyt legendás játékos 2022-ben is segíteni tudja a válogatottat – mondanunk sem kell, rendhagyó módon.

Egy szurkolói csoport ugyanis azzal az ötlettel állt elő, hogy Maradona szíve kísérje el Messiéket Katarba.

– A hírek arról szóltak, hogy Maradona szíve az ügyészségi irodában van. Nekünk aztán eszünkbe jutott ez az ötlet, és elkezdtük terjeszteni az argentinok körében, hogy kiderüljön, megvalósítható-e – nyilatkozta Javier Mentasti a Buenos Aires-i Rock and Pop rádióban.

Maradona szíve jelenleg az argentin kormány birtokában van, egy formalinos lombikban konzerválták a szervet.

 

Borítókép: Diego Maradona bronzszobra a róla elnevezett nápolyi stadion előtt (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Cesare Abbate)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.