Nem meglepő, hogy ki lehet az új kapitány

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnökségének döntése értelmében az MKSZ tárgyalásokat kezdett Chema Rodriguezzel a szakember magyar férfiválogatott szövetségi kapitányi szerepvállalásáról. Gulyás István korábbi kapitánynak és stábjának – amelynek tagja volt a spanyol szakember is – szerződése január 31-én lejárt. Amennyiben Chema Rodríguez megállapodik az MKSZ-szel , úgy az ő feladata lesz összeállítani a németek elleni két márciusi felkészülési mérkőzésre készülő keretet.

Magyar Nemzet
2022. 03. 01. 15:55
Budapest 20220118 Kézilabda 2022 férfiak Európa bajnokság EB Magyarország Izland Fotó Szabó Miklós Nemzeti Sport Chema Rodriguez Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kézilabda-szövetség a múlt héten hozta nyilvánosságra, hogy a férfiválogatott március 19-én és 20-án felkészülési mérkőzést játszik idegenben a németekkel. Egyebek mellett ezért sem volt meglepő, hogy az MKSZ mai elnökségi ülésén döntés születik a január 31-e óta betöltetlen férfi szövetségi kapitányi posztról. Gulyás István és stábja szerződése január 31-én lejárt, az MKSZ-nek döntenie kellett arról, kivel kezdeményez tárgyalásokat a poszt betöltéséről. 

A döntés kézenfekvő, a korábbi szakmai stáb meghatározó egyénisége, Chema Rodríguez ismeri a játékosokat, az ő feladata lesz a németek elleni keret összeállítása. Arról nem tájékoztatott az MKSZ, hogy kik lennének a spanyol szakember segítői. további szerepvállalása valószínűleg a Chema Rodríguezzel való tárgyalások eredményének függvénye.

A férfiválogatott április 10-én vagy 11-én, majd 16-án a Litvánia–Izrael mérkőzés győztesével játszik vb-selejtező mérkőzést. A párharc győztese jut ki a 2023. januári, lengyel–svéd közös rendezésű világbajnokságra.

Borítókép: Chema Rodríguez eggyel előrébb léphet (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.