A Liverpool tartalékosan ikszelt és továbbjutott a Benfica ellen

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Liverpool 3-1-es előnyt szerzett idegenben a Benfica ellen, így a visszavágóra hazai pályán tartalékosan állt ki. Így is elhúzott 3-1-re, biztossá téve a továbbjutását, ám a portugálok nem álltak le, és kiegyenlítettek. A 3-3-as végeredmény azt jelenti, hogy az angolok játszanak az elődöntőben a Villarreal ellen.

Magyar Nemzet
2022. 04. 13. 23:46
null
Liverpool, 2022. április 13. Ibrahima Konate, a Liverpool játékosa (k) ünnepel csapattársával, Kostas Tsimikasszal, miután gólt szerzett a Benfica ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének visszavágó mérkõzésén Liverpoolban 2022. április 13-án. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool már-már megnyugtató előnnyel a birtokában kezdte el a találkozót, hiszen 3-1-re nyert Lisszabonban az első meccsen. Ez befolyásolta a német menedzser, Jürgen Klopp gondolkodását is, aminek következtében a megszokott kezdőcsapatnak olyan tagjai kerültek a kispadra, mint Mohamed Szalah, Andrew Robertson és Ki azért nem merte hagyni őket a keretből, ám ez is jelezte, hogy a házigazdák nagyon biztosak voltak a továbbjutásukban.

 

 

Kicsit lassan lendültek bele a játékba a csapatok, de aztán adódtak már kisebb helyzetek a kapuk előtt, a 21. percben pedig a Liverpool megszerezte a vezetést: Cimikasz balról, szögletből középre tekert labdáját a mélységből érkező Konaté Otamendi és Vertonghen között felugorva a bal kapufa belső oldala mellé bólintotta – 1-0.  

 

Fotó: Europress/AFP/PAUL ELLIS

Három perccel később centikre állt a Benfica az egyenlítéstől: Everton kapott jó labdát a tizenhatos jobb csücskének előterében, kiugratta a leshatárról induló Núnezt, aki kissé éles szögből, jobbról, 10 méterről átemelte a kapujából kilépő Alissont, a labda pedig a hálóban landolt, a VAR azonban megmutatta, hogy a csatár lesről indult. A 32. percben ismét csak centiken múlt, de akkor már a portugálok javára: Diogo Goncalves kiugratta a leshatáron helyezkedő, de látványosan üresen maradt Goncalo Ramost, aki egy átvételt követően 17 méterről a rövid, azaz jobb felső sarokba lőtt, a VAR ezt megadta – 1-1.

A félidő hátralévő részében a házigazdák próbálkoztak többet, de az eredmény nem változott. A folytatásban viszont igen, ráadásul egy nagy védelmi hiba után szerzett újra vezetést a Liverpool: az 55. percben Henderson kiugratta Luis Díazt, aki a 16-os vonalában kissé hosszan tolta meg, Vlahodimosz kivetődött, elsodorta a labdát, csakhogy Vertonghen éppen a tizenhatos bal szélénél helyezkedő Jota elé passzolta azt, aki újra beadta, az ötös jobb oldalánál érkező Firmino pedig értékesítette az így kialakult ziccert – 2-1.  

 

Fotó: Peter Powell

Pontosan tíz perccel később már a legvérmesebb portugál reményeket is sikerült lelohasztani. Cimikasz végzett el egy szabadrúgást a pálya tengelyétől balra, a kaputól 25 méterre, a labdát a védelmi vonal mögé ívelte, Otamendi aláugrott középen, az ötös előterében, a hosszú oldalon Firmino érkezett teljesen üresen, és kapásból a hálóba lőtt – 3-1.  

A Benfica nem tört össze a biztos kiesés tudatában sem, és a 74. percben szépített: Weigl ugratta ki a leshatáron helyezkedő Jaremcsukot, aki lehagyta a védőjét, a tizenhatoson belül balra húzott, majd a kivetődő Alisson mellett a kapuba helyezett. Az asszisztens lest jelzett, a VAR viszont megadta a gólt – 3-2. Sőt, a portugálok vérszemet kaptak, és a 82. percben kiegyenlítettek: Núnez a tizenhatos bal csücskétől a kilépő Alisson mellett a bal alsóba tekerte a labdát – 3-3. A VAR ezt az esetet is megnézte, de ismét gólt ítélt. A hátralévő időben mindkét csapat szerzett még egy-egy gólt lesről, tehát maradt a végére a döntetlen. Ez a Liverpool továbbjutását jelentette, az angol csapat játszik majd elődöntőt a spanyol Villarreal ellen.


Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés: Liverpool (angol)–Benfica (portugál) 3-3 (1-1),  Liverpool, Anfield Road, jv.: Serdar Gözübüyük (holland). Gólszerző: Konaté (21.), Firmino (55., 65.), illetve G. Ramos (32.), Jaremcsuk (74.), Núnez (82.). Továbbjutott: Liverpool 6-4-gyel.

Borítókép: Konatét ünneplik a társai (Fotó: Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.