Az ellenfél édesapja nekirontott Gálfi Dalmának

Gálfi Dalma bejutott a legjobb nyolc közé az Oeiras Ladies Openen, miután legyőzte az idei Australian Open junior versenyének bajnokát, Petra Marcinkót. Az ellenfél édesapja nem viselte jól lánya vereségét.

2022. 04. 07. 18:53
Gálfi Dalma
Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az immár a legjobb száz női teniszező között jegyzett Gálfi Dalma a héten Portugáliában hangol a magyar válogatott Bille Jean King-kupa fellépésére.

A nyolcvanezer dollár összdíjazású Oeiras Ladies Openen a nyolcadik kiemelt magyar teniszező a második fordulóban a junior világelső Petra Marcinko ellen játszott. A tizenhat éves horvát lány idén megnyerte a juniorok között az Australian Opent, valamint mindkét felnőtt-tornáját is.

Portugáliában viszont Gálfi megállította a feltörekvő tinisztárt. A 6:0, 4:6, 6:4-es győzelem után azonban a magyar teniszezőnek kis híján nekiugrott ellenfele édesapja.

Marcinkóék a döntő szettben, 4:4, 40-40-es állásnál ütött Gálfi-szerva pontosságát vitattak, ám a székbíró úgy ítélte meg, hogy a horvát lány nem állította meg időben a labdamenetet, ezért nem ment le, hogy megnézze a labda nyomát.

A vitatott pont után Gálfi ellenfele szétesett, a továbbiakban mindössze egy labdamenetet nyert meg, Marcinko apja pedig a magyar teniszezőn vezette le a feszültségét, a helyszínen dolgozó portugál teniszkommentátor felvételén jól hallatszik, ahogy csalónak nevezi Gálfi Dalmát.

Gálfi Dalma – aki a juniorok között maga is volt világelső, illetve Grand Slam-bajnok – a feszült helyzet ellenére szimpatikusan nyilatkozott a mérkőzés után.

Petrában a fiatalkori önmagamat látom, tanulni fog ezekből az esetekből. Az édesapja szerette volna, ha nyer, ez normális

– mondta a huszonhárom éves magyar teniszező.

Gálfi és Marcinko jövő héten akár újra összecsaphat, hiszen a magyar és a horvát válogatott is Antalyában küzd azért, hogy a Billie Jean King-kupa világcsoportjába jusson.

Borítókép: Gálfi Dalma (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.