Ritkán látható domináns győzelem a magyar versenyzőtől

A sikeres selejtező után is folytatta jó szereplését Miamiban Gálfi Dalma, aki a WTA 1000-es tenisztorna első fordulójában 6:0, 6:0-ra legyőzte a szlovák Kristina Kucovát.

Magyar Nemzet
2022. 03. 23. 22:19
Gálfi Dalma
Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatért a tenisznaptár a koronavírus-járvány előtt megszokott kerékvágásba: Indian Wells után azonnal következik Miami.

A floridai tornán eddig hibátlanok a magyarok – igaz, Udvardy Panna és még nem lépett pályára.

Bondár Anna még kedden legyőzte a korábbi top 10-es Caroline Garciát, ami még akkor is szép eredmény, ha a francia játékos az első szett elvesztése után feladta a meccset.

A legtöbb mérkőzést azonban Gálfi Dalma nyerte Miamiban. A világranglistán 107. helyen jegyzett játékosnak selejtezőt kellett vívnia, ahol legyőzte a fehérorosz Olga Govorcovát, majd szetthátrányból fordítva az amerikai Christina McHale-t is.

A főtábla első fordulójában már szó sem volt szetthátrányról. Sőt, Gálfi egyetlen játékot sem veszített a szlovák Kristina Kucová (78.) ellen, klasszikus „biciklit”, azaz 6:0, 6:0-t osztott ki ellenfelének, és mindössze negyvennyolc perc alatt bejutott a második fordulóba.

Borítókép: Gálfi Dalma (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.