Bronzéremért játszhat a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott a spanyoloktól a világliga európai döntőjének szombati elődöntőjében. Bíró Attila olimpiai bronzérmes együttese a szombati bronzmeccsen az olaszokkal játszik.

Forrás: MTI2022. 04. 23. 16:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat a legutóbbi olimpián, világbajnokságon és Európa-bajnokságon is összekerült a négy között, mindegyik alkalommal a spanyolok diadalmaskodtak.

Az összecsapás elején úgy tűnt, az ibériai együttesnek ezúttal szinte esélye sem lesz, a magyar csapat gyakorlatilag tökéletes játékkal rukkolt elő. Támadásban szebbnél szebb gólokat lőtt, hátul pedig Magyari Alda bizonyította, miért is választották 2021-ben a legjobb női vízilabdázónak Magyarországon. A spanyolok bő három perccel a nagyszünet előtt már 8-2-es hátrányban voltak, és időt kellett kérniük.

A harmadik negyedben változott a játék képe, a spanyolok összeszedettebbé váltak, a magyarok pedig többet hibáztak, emiatt a házigazda két gólra feljött és nyílttá tette a küzdelmet.

A spanyolok lendületbe jöttek és másfél perccel a vége előtt egyenlítettek. Utolsó támadása során emberelőnyt kapott a magyar csapat, Bíró Attila időkérése után pedig Faragó Kamilla bombázott a léc alá. A forgatókönyv azonban a túloldalon is ugyanez volt, a fórt 4 másodperccel a vége előtt értékesítették a spanyolok, jöhettek az ötméteresek.

A büntetődobásoknál Magyari védésének köszönhetően az ötödik sorozatban a magyarok a győzelem kapujába kerültek, de Leimeter Dóra lövése a felső lécen csattant, majd a hetedik párban Vályi Vanda hibája döntött.   

Eredmény, női világliga, európai döntő, elődöntő:
Spanyolország–Magyarország 19-18 (2-4, 1-4, 4-1, 5-3, 7-6) - ötméteresekkel

A másik elődöntőben:
Hollandia–Olaszország 9-7

Borítókép: A női vízilabda-válogatott (Fotó: MVLSZ/Buza Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.