Egy góllal kikapott, nem jutott elődöntőbe a magyar válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott csütörtökön egy góllal kikapott Spanyolország csapatától a világliga Podgoricában zajló európai nyolcas döntőjében, így nem jutott a négy közé.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 28. 19:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Märcz Tamás koronavírus-fertőzöttsége miatt nem tartott a nemzeti csapattal Podgoricára, a világliga európai döntőjének helyszínére. A szövetségi kapitány abban reménykedett, hogy később csatlakozhat tanítványaihoz, ám legutóbbi vírustesztjei is pozitív eredményt hoztak, így nem utazhatott el.

Talán a szakvezető hiánya is okozhatta, hogy a csapat nagyon gyengén kezdte a meccset, az első negyedben védekezésben és támadásban is sok hiba csúszott játékába, így a rivális 4-1-es előnyre tett szert.

A második szakaszban nagyot változott a meccs képe, a magyar védekezés javult, a másik oldalon pedig Vámos Mártonék megtalálták a réseket, s a nagyszünetig megfordították az állást (6-5).

A pihenő után a küzdelem dominált a medencében, elsősorban védekezésben voltak erősek a csapatok, az egygólos előnyt viszont sikerült tartania a magyaroknak (8-7). A zárószakaszban azonban ismét a spanyolok voltak jobbak, fordítottak, a magyarok viszont az utolsó fél percben emberelőnyben támadhattak, de az egyenlítés elmaradt.

A magyar csapat a folytatásban az 5–8. helyért játszik, s már nem juthat ki a sorozat júliusi, strasbourgi szuperdöntőjébe. Válogatottunk ellenfele a pénteken 15 órakor kezdődő találkozón a csütörtök esti Szerbia–Görögország találkozó vesztese lesz.

Világliga, európai döntő, a negyeddöntő:
Magyarország–Spanyolország 9-10 (1-4, 5-1, 2-2, 1-3)
Gólszerzők: Vámos 4, Zalánki 2, Konarik, Manhercz, Jansik, illetve Munarriz 3, De Toro, Granados, Bustos, Sanahuja, Tahull, Barroso, Larumbe

Borítókép: A fehér sapkás magyar válogatott nem bírt a spanyolokkal (Forrás: Twitter/FINA)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.