Elúszott a bronz, negyedik lett a vízilabda-válogatott

Negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a Világliga európai döntőjében: Bíró Attila olimpiai bronzérmes csapata a vasárnapi helyosztón 10-9-re kapott ki Olaszországtól.

Forrás: MTI2022. 04. 24. 15:00
VÁLYI Vanda
Santa Cruz de Tenerife, 2022. április 23. Vályi Vanda (j) és a spanyol Pili Pena a nõi vízilabda Világliga európai döntõjének elõdöntõjében játszott Spanyolország - Magyarország mérkõzésen Santa Cruz de Tenerifén 2022. április 23-án. A magyar nõi vízilabda-válogatott ötméteresekkel, 19-18-ra kikapott. MTI/EPA/EFE/Ramon De La Rocha Fotó: Ramon De La Rocha
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A két együttes rendkívül hektikus összecsapáson döntött a bronzéremről, a magyar csapat – amely szombaton az olimpiai és világbajnoki második spanyoloktól ötméteresekkel kapott ki – egészen a harmadik negyed közepéig hátrányban volt, ekkor azonban egy remek periódusnak köszönhetően háromgólos különbségről fordítani tudott.

A záró játékrészt is a magyarok kezdték jobban, egy rendkívül szerencsésen, olasz kézen megpattanó ejtéssel, majd bombagóljával kettővel lépett el a gárda, az olaszok azonban zsinórban három gólt szerezve fordítani tudtak.

A Világliga júliusi döntőjébe három vagy négy európai csapat jut be, négy akkor, ha európai házigazdája lesz a szuperdöntőnek.

Eredmény, női világliga, európai döntő, bronzmérkőzés:
Olaszország–Magyarország 10-9 (2-2, 3-1, 2-4, 3-2)

 

Borítókép: Vályi Vanda a Spanyolország elleni elődöntőn (Fotó: MTI/EPA/EFE/Ramon De La Rocha)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.